4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

A rendőrség tudtával működhetett egy pedofil hálózat Nagy-Britanniában

Félelmetes képet fest az Egyesült Királyságban uralkodó állapotokról egy, a napokban megjelent hír, mely szerint a rendőrség és a szociális munkások tudatában voltak egy „ázsiai” (az angol sajtóban a közel-keletieket és az arabokat csak így lehet megnevezni) pedofil hálózat ténykedésének, mégsem tettek semmit.

Az eset még a kétezres évek elején kezdődött, ám egy visszavonult nyomozónak hála új információk láttak napvilágot, amik egészen más megvilágításba helyezik a történteket.

Dél-Manchesterben „ázsiaiak” egy teljesen kiépült pedofil hálózatot működtettek. A nyomozás szerint legalább 57 kiskorú lányt bántalmazott és erőszakolt meg nagyságrendileg 100 pedofil.

A szervezet tagja áldozataikat alkohollal és drogokkal kábították el, függővé tették őket, annak érdekében, hogy így könnyeben kezelhetővé és irányíthatóvá váljanak.

Ez a gyakorlat egyébként nem egyedi, Nagy-Britannia valamennyi pedofil hálózata ezt a módszert követve folytatja tevékenységét. Mindig kiszolgáltatott, sérülékeny fiatal lányokat vesznek célba, akiket sokkal könnyebb manipulálni.

A kiskorúakat, illetve fiatal lányokat drogfüggővé teszik, prostitúcióra kényszerítik, vagy egyszerűen eladják őket, de mindennaposak a nemi erőszakolások is.

A manchesteri szervezet legismertebb áldozata egy 15 éves lány, aki a sorozatos bántalmazások következtében hunyt el.

Az eset az állam teljes kudarcát mutatja, ami képtelen megvédeni saját állampolgárait.  Nagy-Manchester polgármestere, Andy Burnham elismerte, tudtak a bántalmazásról, illetve a lány állapotáról, mégsem tettek semmit.

„A szociális munkások tudták, hogy a 15 éves lányt, Victoria Agogliát bedrogozták, mégsem cselekedtek. A lány két hónap múlva meghalt.”

Az 50 éves férfit, Mohammed Yaqoob-t, aki Victoriát beinjekciózta heroinnal, elfogta a rendőrség, ám a bíróságon felmentették emberölés vádja alól, és mindössze 3 és fél év börtönt kapott, amiért drogot adott be egy fiatal lánynak.

Az eset legnagyobb szégyene, hogy a rendőrség a lány halála kapcsán „Augusta hadművelet” fedőnéven vizsgálatot indított 97 személy ellen, akik potenciális gyanúsítottként szerepeltek, legalább 57 fiatal lány megerőszakolásában és futtatásában. Az ügyet a rendőrség végül az „erőforrások hiányára” hivatkozva egyszerűen ejtette. A 97 gyanúsítottból 8 később ismét a hatóságok látókörébe kerültek, nők, fiatal lányok és gyermekek bántalmazása és megerőszakolása miatt.

A történet itt azonban nem ért véget, ugyanis a nyomozást egy visszavonult nyomozó, Maggie Oliver újra megnyitotta. Kiderítette, a 2003-ban elhunyt lány, Victoria Agoglia már két évvel a halála előtt a hatóságokhoz fordult segítségért. Ezt követően többször kérte a rendőrség segítségét, mindhiába. Elmondta, hogy bedrogozták és megerőszakolták, ám az állami szervek nem kívántak foglalkozni az üggyel.

Maggie Oliver ezután még súlyosabb részletekre derített fényt: Victoria egy gyermekotthonban élt, ahová a pedofil hálózat tagjai rendszeresen ellátogathattak, bármelyik lányt elvihették, megerőszakolhatták, vagy prostitúcióra kényszeríthették, majd egyszerűen visszavitték. Mindez az intézmény dolgozóinak orra előtt történt.

Victoria ügye tehát nem elszigetelt eset volt, a gyermekotthon számos lakója jelentette gondozóiknak a rendszeres bántalmazásokat és szexuális visszaéléseket, köztük egy „nagyon fiatal lány”, aki egy részletes beszámolóban írta le, miként tartotta őt fogva egy 20-as éveiben járó férfi, hogy rajta elégítse ki beteg szexuális vágyait.

„2004-ben a rendőrség 26 lehetséges áldozatot azonosított (mind 11 és 17 év közöttiek), azonban még csak a kihallgatásuk sem történt meg” – monda Maggie Oliver. – „Ezeket a gyermekeket cserbenhagyta mind a rendőrség, mind a gyermekvédelmi szervek.”

„A hatóságok tudták, hogy a lányokat bántalmazzák és szexuálisan kizsákmányolják, mégsem védték meg őket a szexuális ragadozóktól. Ez egy nyomasztóan ismerős kép, amit az ország számos más városában megfigyelhetünk.”

Amint a visszavonult nyomozó is rámutat, nem ez az első eset, hogy a hatóságok kezét megköti a politikai korrektség. Rotherhamban évtizedekig szabadon tevékenykedhetett egy pedofil hálózat, mivel elkövetői nagyrészt pakisztáni gyökerekkel rendelkeztek, így a hatóságok nem mertek fellépni ellenük. Groteszk képe egy beteg társadalomnak, hogy éppen az egyik feljelentő ellen indult eljárás és elküldték egy „sokszínűség tanfolyamra”, mivel a bejelentés során megemlítette, hogy az elkövetők szinte kivétel nélkül pakisztániak.

Dacára a rotherhami és a manchesteri esetnek, se az államra, se a hatóságokra nem helyeződik olyan társadalmi nyomás, aminek hatására változtatniuk kéne politikájukon, így a (főként) muszlimok által működtetett pedofil hálózatok továbbra is szedhetik áldozataikat országszerte, meggyalázhatnak gyermekeket és fiatal lányokat. Teszik mindezt a hatóságok hallgatólagos beleegyezésével.

(Nationalfile nyomán)

További híreink

Iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre Pest megyében

Irányi Dániel

Németország és Norvégia nemet mond az olasz partoknál várakozó migránsok befogadására

Magyar Jelen

Liz Trusst választotta kormányfővé a birt Konzervatív Párt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben