A magyar családok legalább fele kieshet a rezsicsökkentésből

Holoda Attila, a második Orbán-kormány egykori energetikai helyettes államtitkára úgy látja, a kormány igencsak „furcsán” számolt, mikor kimatekozta az átlag fogyasztást. Ha a magyar „átlagfizetéseket” vesszük alapul, akkor ez persze aligha meglepő.

A hétvégi házak és a turisztikai céllal kiadott lakások lehúzzák a kormány által kiszámolt fogyasztási átlagot

– állította Holoda Attila volt energetikai helyettes államtitkár az RTL Híradójának. A szakember szerint ezért jóval több családot súlyt majd lényegesen magasabb rezsi augusztustól, mint amennyivel a kormány számol.

Az elhibázott mateknak köszönhetően becslések szerint

a lakosság kb. 50 százaléka maradhat a kormány által megszabott sáv alatt

– állítja a szakértő.

A korszerűtlen családi házakban élő, szegényebb családokat megélhetési válság fenyegetheti emiatt, hiszen a hirtelen emelés hatására a családi összjövedelem akár 30-50 százalékát is elviheti a rezsi augusztustól.

Fotó forrása: muon.hu

Related posts

Árnyékszékre nincs szüksége az árnyékkormánynak?

Önrendelkezés, létbiztonság, nemzetvédelem – 100%-kal választották újra Toroczkai Lászlót

Auf Wiedersehen – Németország térdel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Bővebben