17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Biden bemutatta gazdasági csapatát

A megválasztott leendő amerikai elnök, a demokrata Joe Biden bemutatta gazdasági csapatát, akiknek legfőbb feladata lesz megbirkózni “minden idők legmélyebb pénzügyi válságával” és “újjáépíteni a gazdaságot a pandémia után” – írja a Guardian. 

Biden szerint rendkívül nehéz feladat vár rájuk, ám próbál “reményt adni” minden embernek:

Igyekszünk segíteni mindenkinek. Azt üzenjük mindenki számára, aki most szenved: úton a segítség.

Az már látható, a leendő elnök Kamala Harris Joe Biden betartotta a “sokszínű kormányra” tett ígéretét. A kommunikációs csapat után, most a demokraták jelöltje a gazdasági csapatának névsorát mutatta be. Itt is jelentős a színes bőrűek és a nők felülreprezentáltsága, viszont úgy tűnik, fehér férfiaknak nincs többé helye a döntéshozásban. Ők még csak kvótát sem érdemelnek, nem illenek a liberálisok “sokszínű társadalmába”. Cecilia Rouse, Janet Yellen, Adewale Adeyemo, Heather Boushey és Neera Tanden mellett mindössze a zsidó származású Jared Bernstein kapott helyet a gazdasági csapatban.

Biden Neera Tandenről részletesebben is beszélt a sajtónak:

Régóta ismerem. Egyedülálló anya nevelte, Indiából jöttek. Édesanyja sokat küzdött, keményen dolgozott, hogy gyermekének meg legyen mindene. Neera ismeri milliók szenvedését, ezért alkalmas a pozíciójára.

Majd eldicsekedett vele, hogy Tanden az első színes bőrű nő, aki a Költségvetési Iroda (OMB) feje lehet, ami szerinte inkább kritika a republikánusokra nézve, mint dicséret saját “progresszivitásáért”. Tanden jelölése óta igen elfoglalt, legutóbb például 1,000 tweetet törölt, ami kinevezésének esélyeit ronthatná.

A csapat “kellően sokszínű”, ez már biztos. Hogy valóban alkalmasak-e a feladatra, vagy sem, az az amerikai választók feladata lesz eldönteni.

Kiemelt képünkön a névsor bal fentről indulva, az óramutató járásának megfelelően: Cecilia Rouse, Janet Yellen, Adewale Adeyemo, Heather Boushey, Neera Tanden, Jared Bernstein – Fotó: Chandan Khanna/AFP/Getty Images

További híreink

Mérséklődik a hideg a hétvégén

Varga Lilla

Felgyújtotta betegét a román orvos

Kemény János

Templomnak nyilvánította magát egy lengyel edzőterem, hogy nyitva maradhasson

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen