21.7 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Erős konkurenciát kap Vona : jönnek a roma influencerek

A Corvinus sikeresen pályázott és egy tanfolyam elindítását kapta ajándékul, ahol az a megtiszteltetés érte az intézmény oktatóit, hogy  roma származású influencereket képezhetnek.

Bőrszín alapján

A képzés során a közösségi média helyes használatára és az eltérő kultúra modern bemutatására fókuszálnak. Az egyetem honlapja szerint

A képzés elvégeztével a résztvevők képesek lesznek a saját vállalkozásuknak, projektjüknek, ötletüknek is hatékonyan ismertséget, követőket, ezáltal pedig piacot szerezni a közösségi média felületein.

A programra 18-30 év közötti hölgyeket várnak, kizárólag romákat

“A Budapesti Corvinus Egyetemen meghirdetett ingyenes képzésre olyan 18 és 30 év közötti roma lányok, nők, asszonyok jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és vállalják a roma kulturális értékek közvetítését a tudatos közösségimédia-használat révén.”

Nem csak a romák, hanem az oktatók is tanulnak tőlük

Az egyik oktató nyilatkozata szerint rengeteg jó ötletet hoztak a diákok.

Például van, aki romákról szóló érzékenyítő podcast-sorozatot szeretne készíteni,

vagy más kirekesztett csoportokról beszélni a széles nyilvánosságnak. “Mi ehhez egy sok területet átfogó tudást adunk ingyen, ezt a piacon egyébként csak részletekben, és nagyon drágán tudnák megkapni”

Önbevallás, vagy bizonyos külső jegyek alapján?

A felvételi kiírásban arra vonatkozó információ nem szerepel, hogy hogyan állapítják meg azt, hogy valaki tényleg roma, továbbá az sem derül ki, hogy a szintók, oláhcigányok, beások, gábor-cigányok egyenlő esélyekkel indulnak e a képzésen.

További híreink

Sztárigazolásokkal folytatja a kampányszezont a Mi Hazánk

Faragó Dániel

“Ellenőrzés” a határon: menjen, de ne mondja senkinek, hogy “Olaszban” volt!

Szabó Norbert

Nyugdíjreformot szorgalmaz a Mi Hazánk

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen