7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Friss adatok- a koronavírusban elhunytak harmada be volt oltva

Horvátországban a fertőzésben elhunytak csaknem harmada be volt oltva – derül ki a frissen közölt adatokból. 

Vili Beros egészségügyi miniszter elmondta: az elmúlt héten 390-en haltak meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben,

közülük 120-an be voltak oltva. 

A kormány szerdai jelentéséből kiderült: a járvány kezdete óta a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma átlépte a félmilliót, az elhunytak száma pedig 10 050 főre emelkedett Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője közölte: azzal, hogy keddtől kötelezővé tették a Covid-igazolványok használatát az állami szférában, nem tették kötelezővé az oltást is. Azoknak, akik nincsenek beoltva, és nem estek át a fertőzésen, hetente kétszer kell teszteltetniük magukat.
“Bár volt példa incidensekre, és többen tüntettek a rendelet ellen, a dolgozók többsége megértéssel fogadta az új szabályozást” – mondta.

Az “incidensről” kép is készült:

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, szabadtéri és tömeg
Több ezer horvát tüntetett szombaton Zábrábban.

 

Andrej Plenkovic kormányfő bejelentette:

törvényt módosítanak annak érdekében, hogy szankcionálni lehessen azokat, akik nem tartják be a járványügyi rendeleteket, vagy arra buzdítanak.

További híreink

A YouTube is a Facebook nyomdokain?

Kemény János

Nagy-Britannia ősszel megkezdené a lakosság újraoltását

Irányi Dániel

A Facebook mostantól megjelöli a szabályzatát sértő hírértékű tartalmakat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben