27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség a rendőrgyilkosként ismert Németh István ellen. A vád szerint két gyermekét szexuális tárgynak tekintette.

A Heves Megyei Főügyészség egy korábban emberölés miatt büntetett 60 éves férfi ellen

emelt vádat két 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt,

tudta meg a Magyar Nemzet Konkoly-­Thege ­László sajtószóvivő ügyésztől. A vádirat lényege szerint

a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el

2017 októbere előtt a sértettekkel közös tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság – részben a cselekmény jellege miatt, részben az áldozatok kímélete és személyiségi jogainak védelme érdekében – a nyilvánosságot zárja ki a majdani tárgyalásról.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vádlott Németh István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda tagja. Negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra egyike volt azoknak, akik Budapest határában megtámadták a posztos rendőrt, majd megölték. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét.

Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz a rendőrt. Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. Németh a rendőr géppisztolyát nem találta meg az őrbódéban, a pisztolyát azonban elvették.

A banda Vecsésen túl egy kukoricásba hajtott, ahol a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból. Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult feltételesen.

A jelenlegi vád szerinti gyomorforgató tettet élettársának lányával szemben, akit közösen neveltek, valamint az asszonytól született, saját fia ellen követte el.

Németh a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít.

A vád szerinti bűntettért így a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés.

(Magyar Nemzet)

További híreink

Orbán köszöntötte a kínai vezetést a Kínai Népköztársaság évfordulója alkalmából

Irányi Dániel

Washington segítséget vár a közösségi oldalaktól az erőszak terjedésének megfékezésében

Dunai Tibor

Ebéd előtti bunyó volt Babarcszőlősön

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben