4.4 C
Budapest
2021. március 2., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Horvát nyaralás után dolgozott a koronavírusos orvos Gyulán FRISSÍTÉS: közleményben reagált a kórház

Horvátországban nyaralt a Békés Megyei Központi Kórház azon orvosa, aki most az intézmény fertőző osztályán fekszik. A térdsebész hazatérte után, külföldi pihenését eltitkolva dolgozott, míg rosszulléte, magas láza miatt nem csináltak rajta COVID-tesztet, ami pozitív lett. A felelőtlen doktor miatt már öt munkatárs is karanténban van. A kórház nem cáfolja értesüléseinket.

Semmitmondó, állításainkat nem cáfoló közleményt adott ki a Békés Megyei Központi Kórház annak kapcsán, hogy megírtuk, a gyulai intézmény fertőző osztályán fekszik az intézmény egyik orvosa koronavírus fertőzöttség miatt, további öt orvos pedig karanténban van. Információink szerint Butt Zsolt, a térdsebészet szakorvosa az elmúlt napokban hasi panaszokkal és hasmenéssel jelentkezett a kórháza sürgősségi osztályán.

Kollégái megkérdezték, hogy tartózkodott-e külföldön, mire a doktor nemleges választ adott.

Mint írtuk, rossz közérzete ellenére Butt Zsolt tovább praktizált, információink szerint műtétet is végzett.

Az orvos panaszai nem enyhültek, be is lázasodott, ezért elvégezték rajta a koronavírus tesztet, ami pozitív lett. Megdöbbentő módon

Butt ekkor elismerte, mégis járt külföldön, mégpedig Horvátországban.

A térdsebész jelenleg a fertőző osztályon van, ráadásul további öt orvos, akikkel érintkezett, karanténba került.

Portálunk megkereste Szabó Ferencet, a kórház orvos igazgatóját, hogy megtudjuk, egy ilyen felelőtlen orvosi viselkedés von-e maga után bármilyen vizsgálatot, illetve milyen következményei lesznek Butt Zsolt meggondolatlan hozzáállásának. Szerettük volna megtudni, hányan fertőződtek meg azok közül, akik érintkeztek a térdsebésszel, van-e köztük kórházi beteg, de arra is kiváncsiak voltunk, a fentieknek van-e köze ahhoz, hogy csütörtök 00.00 órától a kórház teljes területén látogatási tilalmat rendeltek el.

Az intézmény vezetése érdemi válaszok helyett egy semmitmondó közleményt adott ki.

Eszerint egy beteg jelentkezett sürgősségi osztályukon, akinek kórházi felvétele szükségessé vált. “A betegnél felvételekor a vizsgálatok alapján COVID fertőzés gyanúja nem merült fel. 2 nap múlva belázasodott, emiatt a beteget elkülönítettük és koronavírus fertőzés megállapítására mintavétel történt. A vizsgálat pozitív eredményt mutatott, ezért a járványügyi hatóság munkatársaival a kontaktkutatást elvégeztük és az érvényben lévő eljárási utasításnak megfelelően a kontaktokat házi karanténba helyeztük” – fogalmazott Becsei László, a kórház főigazgató főorvosa. 

Fenti kérdéseinket ezután elektronikus úton ismét elküldtük, az intézmény egyelőre nem válaszolt.

Ismert, márciusban Szegeden történt hasonló, ott Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora volt az a koronavírusos orvos, aki operált is miközben már vírushordozó volt. Az akkori sajtóhírek szerint a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója Ausztriában volt síelni, és miután hazajött, nem vonult karanténba, hanem bement dolgozni. Vizsgálatnak csak azután vetették alá, hogy a koronavírus tüneteit produkálta. A professzor hanyagsága miatt a rektori hivatal munkatársai is karanténba kerültek, de számtalan embert megfertőzhetett azokban a napokban, amíg bejárt a kórházba, és műtéteket is végzett.

A békési intézmény honlapján fellelhető információk szerint egyébként a Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként, mintegy 300 ezer lakos egészségügyi szakellátását végzi. Az intézmény közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátási kapacitása 1971 ágy, a fekvő és járó beteg ellátásban mintegy 3 ezer munkatárs dolgozik.

Fotó: behír.hu

További híreink

Látta valahol? November vége óta nem tudni, hol van ez a 17 éves zuglói lány – fotó

Szabó Norbert

Pakusza: Elképesztő és felháborító részletek derültek ki az Erdősori szennyvízelfolyásról

Szabó Norbert

Elhunyt Ludasi Róbert, kajak-kenu mesteredző

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben