7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Két Pfizer-oltás után is padlóra küldte a koronavírus

Két Pfizer-oltás után is súlyos tüneteket produkált egy budapesti férfi, Balázs, aki aztán – szintén oltott – feleségének is átadta a fertőzést – derül ki az szmo.hu-val készült beszélgetésből.

Történetünk főhőse állítása szerint munkába menet tapasztalta az első tüneteket, ám akkor még csak azt gondolta, az időváltozás az oka. A lapnak adott interjúból megtudhattuk, igazi vírusrettegő, aki még akkor is maszkot hord, amikor sehol sem kötelező. No nem az olcsó eldobható, vagy mosható fajtából. Szigorúan komoly műanyagot, cserélhető filterekkel.

“Az utasok úgy meglepődnek, hogy betartják a másfél métert, és nem akarnak a nyakamba lihegni vagy köhögni”

– meséli büszkén Balázs. Ez mondjuk teljesen érthető, hiszen az átlag ember nem szívesen közelít olyanokhoz, akik még a buszra is gázmaszkban szállnak fel.

Hazaérve aztán végigpuszilgatta a családot gyerektől asszonyon át anyósig, majd úgy érezte, megfázott. A két Pfizer-oltás ellenére éjszaka belázasodott, és influenza-szerű tüneteket kezdett produkálni, valamint nem érzett ízeket és szagokat.

Mint minden “szuperhalálos világjárvány” esetében, így a “covid-gyanús” férfitől is azt kérték, tömegközlekedjen be az első kórházba, aztán ha átjut az ott tolongókon, majd csináltak egy PCR-tesztet.

Beküldték tesztre a 13. kerületbe a 11-ből. Pedig a közeli vérellátóban is tesztelnek egyébként. Autója nincs, metrópótló busszal vágott neki az útnak. Két nap múlva meg is kapta az eredményt: covidos.

Addigra egyre rosszabbul lett, egyre gyengébb is volt. Mégis meglepte az eredmény, és meg is rémült. A család karanténba került, közben az anyós is megfertőződött. Az önkormányzatot pedig az sem érdekelte, hogy oldják meg a karantén ideje alatt a bevásárlást. Tíz nap étel nélkül, mi az egy embernek, nem igaz?

Az oltott Balázsnak egy teljes hétig 37,4 fokos hőemelkedése volt.

“Az állapotom kezdett hasonlítani egy gázolt kutyáéra. Csak feküdtem és igyekeztem levegőt kapni, ami nehezen sikerült. Minden belélegzésnél fájtak a bordáim, sípolt a tüdőm és olyan hurutot köhögtem fel, amit 35 éve soha”

– mesélte.

Kapott Favipiravirt, antibiotikumot. Elfogyott 5 doboz láz- és fájdalomcsillapító.

Fia is belázasodott, ő az első néhány napban igen rosszul volt, kórházba is vitték, ahol a vizsgálat után megállapították, nincs gyulladás a testében, és kellő odafigyeléssel szépen meggyógyul otthon is.

Amikor hazamentek a kórházból a felesége, Tünde is meg akarta tudni, ő nem fertőződött-e meg.

Maga oltott ember, önre nem vonatkoznak a szabályok, oda megy, ahova akar

– mondta a háziorvosa.

Mire lejárt volna az előírt karantén, a két Pfizerrel oltott Tünde is lebetegedett. A mentősök telefonon arra kérték, menjen el egy tesztelőhelyre, majd ott megnézik. Ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy házhoz jöjjenek, mert ha tényleg olyan veszélyes a vírus, csak nem kéne covidosan róni Pest utcáit.

3-5 nap múlva ígérték, hogy akkor kimennek hozzá, de másnap váratlanul ott voltak.

A teszt viszont nem ment egyszerűen. A mentősök beletörték a pálcát Tünde orrába, és Balázstól kértek egy csipeszt, hogy ki tudják venni

– állítja a férfi.

Két nap múlva jött az eredmény, a feleség is pozitív. Az oltott tünde másfél hétig volt beteg, ebből hat napot kifejezetten szenvedett. Az arcüregére, a tüdejére és a torkára ment rá a fertőzés. Egyik este olyan rosszul volt, hogy a mentő kihívásán gondolkodtak, de sikerült otthon meggyógyulnia.

A férj ekkor már szeretett volna visszamenni dolgozni, ám a főnöke állítólag azt kérte tőle, ha a felesége pozitív, ne menjen, mert “a ruháján, haján beviszi a vírust, és van három oltatlan kollégájuk”. Tehát, miután két oltott személy két hétre úgy kidőlt a koronavírustól, hogy még a mentő kihívása is felmerült, a derék főnökúr még mindig csak az oltatlanokért aggódik.

Balázs azonban az egészből mindössze egyetlen következtetést volt képes levonni:

az oltásnak köszönhetik, hogy élnek.

“Állítom, hogy ezért éltem túl. Az ellenségemnek sem kívánom ezt a betegséget. Négy hete voltam beteg és még mindig csak 60%-on mozgok. Ha két emeletet le vagy felmegyek, meghalok. Még mindig köhögök, nagyon izzadok, nem alszom eleget, rémálmaim vannak. Depressziós vagyok. A fiam 3 napig volt nagyon lázas, nem akart enni, inni, négy napig és a legrosszabb a fulladás volt. Most talán post covidja van. Váratlanul elkezd sírni, rohan, hogy vegyem fel és öleljem. Ez lehet 20 perc vagy egy óra is.”

Ezek azért is figyelemre méltó mondatok, ugyanis az egyik népszerű mantra az oltások kapcsán, hogy “ha oltatlanul esel át a fertőzésen, akár enyhe tünetekkel is, a poszt-covid szindróma ugyan úgy jelentkezhet”. Hát íme, egy oltott ember, aki még egy hónappal a felgyógyulása után is “poszt-covidos”.

Biztos augusztus 20 a hibás

“Amióta a fiam megszületett, csak a boltba mentünk, és most ki akartunk mozdulni. Sajnos bedugultunk a tömegbe, nem tudtunk menekülni sem, rengeteg ember volt, a maszk meg nem kötelező” – magyarázza Balázs, aki állítása szerint augusztus 20-án fertőződött meg. Arra nem tért ki, hogy ha ő mindenhova a cserélhetőszűrős maszkjába jár, akkor miért fáj neki, ha mások még egy közönséges szájmaszkkal se takarják arcukat.

“Inkább életem végéig hordom a maszkot, felveszem a harmadik oltást is, de ezt nem akarom újra megélni. Rettenetes halálfélelmem volt. Amikor a legrosszabbul voltam, sírtam, hogy nem fogom látni felnőni a fiamat”

– osztotta meg a konklúzióját a cikk végén. Noha a maszk és az oltás eddig sem védte meg, Balázs hite töretlen. Ez dicséretes!

További híreink

Tiltakozó aláírásgyűjtés indult a normalitásellenes mesekönyv miatt

Gabay Dorka

Titokban osztott állami pénzből épülhet a gazdát cserélt, félkész visegrádi luxushotel

Irányi Dániel

Borsod: 98 éves nénit rabolt ki egy 21 és egy 14 éves

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben