35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Kirúgtak egy egyetemi tanárt, amiért levetítette az Othellót

Hogy történhetett meg ilyen egy olyan helyen, amelynek biztonságos közegnek (safe space) kéne lennie? – fakadt ki a Michigani Egyetem hallgatója arra reagálva, hogy oktatója egy órán levetítette a William Shakespeare Othello című művén nyugvó, azonos nevet viselő filmet 1965-ből Laurence Olivier színészlegenda főszereplésével – írta meg az Index.

A hiperérzékeny diákok lelkivilágát az borzolta igazán, hogy az 1965-ös alkotásban a néger Othello szerepét egy feketére maszkírozott fehér férfi játszotta. A kulturmarxista és szélsőliberális oktatásban felnevet diákok természetesen képtelenek történelmi kontextusba helyezni az eseményeket és alkotásokat, amiből egyenesne következett a felháborodás.

A filmet az elismert Bright Sheng zeneprofesszor, zeneszerző és karmester vetítette le, ami annyira kiverte a biztosítékot, hogy a kínai-amerikai oktató kétszer is bocsánatot kért: először a diákjaitól, utána az egész zenei tanszéktől. Azonban, mint számos alkalommal bizonyították már, a liberálisok nem ismernek bocsánatot, így a folytonos meghunyászkodás csak még szánalmasabbá teszi a tönkretételre ítéltetett egyént, aki emiatt még csak emelt fővel sem távozhat.

Főleg annak fényében, hogy Sheng a sokszoros bocsánatkérések közepette azzal mentegetőzött, mennyi “afroamerikai” barátja van, és milyen jó munkakapcsolatban áll bizonyos négerekkel. A “rasszista alkotás” láttán sírásközeli állapotba került diákok ezen érvelésen csak még jobban felháborodtak, szerintük ugyanis a professzor nem mutatott megbánást, és azonnali hatályú kirúgását követelték. Sikerrel. Az egyetem vezetése ugyanis rögtön lépett, és felmentette hivatalából Shenget.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Drasztikusan növelhették a kihalással fenyegetett őshonos fajok számát az ausztrál bozóttüzek

Kiss Albert

Trianon 100. évfordulóján Erdélyben megszűnt a Jobbik, folytatódik a kilépési hullám

Kiss Albert

Két olasz rendőrt lelőtt egy motortolvaj dominikai

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben