17 C
Budapest
2020. október 27., kedd
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy

Lakossági segítséggel kapták el a rablót

Aranyláncot tépett le egy idős nő nyakából az a férfi, akit a bűncselekmény elkövetése után többen is szemmel tartottak, a rendőrségnek így sikerült is rövid időn belül elkapni őt.

A főváros V. kerületében, egy Váci utcai lakóépület lépcsőházában történt a bűncselekmény, melyről egy nő tett telefonos bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon kedden. A Police.hu beszámolója szerint a bejelentő azt is elmondta, hogy az idős nő a lépcsőn fekszik és mellőle egy ismeretlen férfi sietősen távozott.

A házból menekülő férfit többen is látták, akik azonnal utánamentek. Többször próbálták a feltételezett elkövetőt visszatartani, de mivel nem jártak sikerrel, telefonon folyamatosan tájékoztatták a rendőrséget a támadó férfi útvonaláról. A belvárosi járőrök a kapott információk alapján H. Tiborra a Magyar utcában egy kocsi alatt megbújva találtak rá. A 34 éves budapesti férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, ruházatát átvizsgálták, azonban a nő nyaklánca már nem volt nála.

H. Tibor a menekülés közben a nyakláncot egy virágtartóba dobta, míg a nála lévő bicskát egy parkoló autó tetejére tette. A szemtanúk segítségével a rendőrök az aranyláncot és a bicskát is megtalálták.

A járőrök a férfit elfogását követően a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyakláncot a rendőrök az idős sértettnek visszaadták.

Kapcsolódó híreink

Rengeteg büntetést szabott ki a rendőrség a lazuló kijárási fegyelem miatt

Dunai Tibor

Egy horvát lap szerint Orbán Viktor az Adrián nyaralt

Szabó Norbert

Női trió lopott ruhákat egy bevásárlóközpontban (videóval)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben