2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföld

Mark Zuckerberg leváltását sürgeti a Facebook éléről George Soros

George Soros, Amerikában élő milliárdos Mark Zuckerberg leváltását sürgeti a Facebook éléről – derül ki a Financial Times-nak írt rövid leveléből.

No itt persze nem a Facebook által használt – szigorúan jobboldali és konzervatív nézetekre kiható – kőkemény cenzúra az, ami kiváltotta a híres lobbista felháborodását. Éppen ellenkezőleg. Szerinte ugyanis a Facebook vezetése Donald Trump újraválasztásában érdekelt.

Azt is írja, hogy a Facebook-nak nem lenne szabad politikai hirdetéseket befogadnia, de ezt az amerikai választás előtt is meg fogják tenni szerinte. Hovatovább: kormányzati szabályozásra se lenne szükségük, mert ha akarnák, tudnák szabályozni magukat. Soros emellett Sheryl Sandberg operatív igazgató leváltását is szükségesnek tartja.

Soros György írását azután tette közzé, hogy Brüsszelben Mark Zuckerberg Vera Jourova demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztossal is egyeztetett. Emlékezetes: Jourova korábban komolyan kritizálta Facebookot a Cambridge Analytica-botrány miatt.

(24.hu nyomán. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

További híreink

A jobbikos Szotyori-Lázár szerint “Butaházy” köztörvényes bűnöző

Horváth Tamás

Terrorszervezetnek minősítette Oroszország a Facebookot

Magyar Jelen

Toroczkai feljelentést tesz – külföldi titkosszolgálatok is beavatkozhattak a 2019-es kampányba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben