9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Környezetvédelem

Miért nem vizsgálja a rendőrség az illegális hulladék elhelyezését Érden?

A múlt hónapban nagy mennyiségű illegális hulladékot raktak ki Érden a Késmárki utcánál egy furgonból – mint utóbb kiderült, részben a magyar állam tulajdonában lévő területre -, amit videóra vettem. Az illegális hulladéklerakást természetesen azonnal jeleztem a hatóságoknak, írtam a jegyzőnek és a felvételt eljutottam a rendőrségre is. A rendőrség válasza azonban egészen megdöbbentő, mint írják ők nem feltételeznek bűncselekményt, de még csak szabálysértési eljárást sem indítottak, és az ügyet lezártnak tekintikhívja fel a figyelmet Csott Károly, a Mi Hazánk Mozgalom érdi választókerületi elnöke, aki hozzáteszi:

Fel kell tennünk a kérdést hogy vajon miért? Hiszen, a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény értelmében tilos a hulladékot elhagyni, és csak kijelölt vagy arra fenntartott helyen, a környezet veszélyeztetését kizáró módon lehet megválni tőle. Ráadásul ezzel a tisztességes adófizetőket károsítják meg.
A Mi Hazánk nem hagyja annyiban, szerintünk a szemetelőknek kell megfizetni a környezetkárosítást, épp ezért panaszt teszünk a rendőrségi eljárással szemben.

További híreink

Feltámadt a remény, megmenekülhet a kihalás szélén álló főemlősfaj

Irányi Dániel

Megmenekült a kihalástól Új-Zéland ikonikus madara

Irányi Dániel

Fehér, keresztény, heteroszexuális férfi! Veszélyben vagy, védekezz!

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen