3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Állítsa le a migránsösztöndíj-programot a kormány!

A Mi Hazánk elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy évente több mint 30 milliárd forintot fordít az állam a Stipendium Hungaricum programra, melynek egyik nigériai kedvezményezettje megerőszakolt egy magyar nőt Budapesten.

Felháborító, hogy miközben a kormány 34 milliárd forintot von el az önkormányzatoktól, csak ebben az évben 33,5 milliárd forinttal támogatja a migránsösztöndíj programot, vagyis a Stipendium Hungaricumot

–mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László jelezte, ennek a programnak a keretében tartózkodott Budapesten az a 22 éves nigériai fiú is, aki megerőszakolt egy magyar nőt. – Követeljük a kormánytól, hogy állítsa le a Stipendium Hungaricum programot, és az erre szánt pénzt is fordítsa a magyar gazdaság megmentésére – hangsúlyozta Toroczkai.

Ismert, húsvét hétvégéjén a huszonéves nigériai, aki tanulmányi céllal érkezett Magyarországra, a főváros VII. kerületében megerőszakolt egy magyar nőt. Az áldozat, aki maga hívta fel a rendőrséget, a helyszínre érkező nyomozóknak elmondta, hogy egy szexuális szolgáltatást hirdető internetes oldalon került kapcsolatba a férfival, aki fel is kereste őt a lakásán. A nő a szexuális szolgáltatásért előre kérte a megbeszélt összeget, azonban a férfi nem akart fizetni, ezért a nő elküldte. A nigériai férfi nem akart a lakásból elmenni, a nőt fojtogatta, megerőszakolta, majd elmenekült. A nyomozók még aznap elfogták a feltételezett elkövetőt, a 22 éves E. I. Joseph nigériai állampolgárt. Azóta a férfit letartóztatták.

A kormány jövőre egyébként újabb negyven milliárdot szán az ösztöndíjprogramra.

További híreink

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben