18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek

Oltásstrómannak kínálkozott fel a Videoton társ-vezérigazgatója – szerinte már januárban jöhetne a negyedik

Sinkó Ottó, a Videoton csoport társ-vezérigazgatója szerint nem lehet arra várni, hogy megérkezzen az omikron-specifikus koronavírus elleni oltás Magyarországra, mert sokan vannak, akiknek már most is nagyon alacsony a “védettségi szintje”.

Sinkó a fentiekből nem azt a következtetést vonta le, hogy az oltások nem eléggé hatékonyak hanem azt, hogy a lehető leggyorsabban be kellene adni a negyediket is.

Szerinte azoknak, akik két Sinopharm-vakcinát kaptak tavasszal és egy emlékeztető oltást nyáron, lehetővé kell tenni a negyedik oltás felvételét.

Sinkó mindenkit biztosított arról, hogy a Videoton folyamatosan méri dolgozói ellenanyag szintjét. Természetesen önkéntes alapon…

Azt is hozzátette, hogy a legjobb az lenne, ha a kormány már januártól mindenkinek biztosítaná a negyedik oltás felvételét.

A Videoton elöljárójának véleménye a kormány eddigi megúszós politikája miatt lehet releváns. Orbán Viktorék nem vállalták az oltások kötelezővé tételét. A népszerűtlen döntést a munkáltatókra hárították. Alapvetően is nehéz azt elképzelni, hogy a Videoton mindenkori vezére előre nem egyeztetett járványügyi-oltási tanácsokat, kívánságokat, vagy elvárásokat fogalmazzon meg a kormány felé.

 A Videoton társ-vezérigazgatója mindenesetre úgy véli: azok is veszélybe kerülhetnek idővel, akik vektorvakcinát kaptak valamelyik oltásként, mert a vektorok alacsonyabb antitestszámot produkálnak, mint az mRNS-típusú oltások.

A Videoton nem mellesleg a dunántúli térség egyik legnagyobb munkaadója, a vezérigazgatók országos sajtóban megjelenő megnyilvánulásai alkalmasak általános munkáltatói felszólításnak, de a mukavállalók és a munkáltatók negyedik oltáshoz való hozzáállásának felmérésére is jók lehetnek az ilyen nyilatkozatok.

Sinkó Ottó gondolatait a kormány egy esetleges negyedik oltás erőltetésénél már tudná is “munkáltatói nyomásként” értékelni. Az eddigiek alapján pedig úgy tűnik: igény az volna rá. 

További híreink

Fekete László: Tisztán és becsületesen is el lehet érni eredményeket

Gabay Dorka

Kampányhajrá- Győzike belépett a Fideszbe

Faragó Dániel

Rendszerváltást az oktatási intézményekben! – párbeszédet kezdeményez a Mi Hazánk Ifjai

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen