5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek

Oltatlan magyarok nem, de vietnámi szalagmunkások még munkavállalási engedély nékül is dolgozhatnak

Egy 2021. szeptember 1-től hatályos kormányrendelet szerint lehetővé vált, hogy, nem szomszédos harmadik országbeli munkavállalók Magyarországra jöjjenek munkaerő-kölcsönzésen keresztül.

A fent említett rendelet 4.§ és 5.§ tartalmazza, hogy egyes 3. országbeli állampolgárok (nem EU), meghatározott munkakörökben foglalkoztathatóak munkavállalási engedély nélkül, csak érvényes tartózkodási engedély szükséges. Mindezek azonban csak a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesek, nagy kérdés mi várható a veszélyhelyzet megszűnése után.

A kedvezményes foglalkoztatás lehetősége az alábbi harmadik országbeli állampolgárok számára biztosítható összesen 37 szakmában:
1. Belarusz Köztársaság,
2. Bosznia-Hercegovina,
3. Észak-macedón Köztársaság,
4. Fülöp-szigetek,
5. Indonéz Köztársaság,
6. Kazah Köztársaság,
7. Mongólia,
8. Montenegrói Köztársaság,
9. Vietnámi Szocialista Köztársaság.

Így alakult ki az az abszurd helyzet, hogy az oltatlan magyar orvost kirúgják, de a vietnámi vendégmunkás munkvavállalási engedély nélkül is dolgozhat Magyarországon.

Korábban már írtunk róla, hogy csak a járvány kezdete óta a kormány hatezer kínait engedett be az országba.

Hatezer kínait engedtek be Magyarországra a koronavírus évében

Az oltatlanok munkához való jogát korlátozták, de a veszélyhelyzet idején külföldről még munkavállalási engedély nélkül is beengednek vendégmunkásokat.

(penzcentrum-Magyar Jelen) 

További híreink

Volt tiszti főorvos: 1000 fertőzött is lehet Budapesten

Kemény János

Csak a szokásos: Tovább bomlik a Jobbik

Szabó Norbert

Meghalt három beteg és néggyel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen