26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Hírek

Pintér biztonsági őrökkel akarja létrehozni a határőrséget

– Orbán Viktor néhány napja Pintér Sándort bízta meg az új határvédelmi egység felállításával. Alig telt el pár nap és a Rendőrség Hivatalos honlapján máris megjelent a hirdetés, miszerint fegyveres biztonsági őröket keresnek határrendészeti feladatok ellátására – mutatott rá portálunknak Szabó Sándor, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa, rendőrségi szakértő.

– Pintér Sándor tehát, fegyveres biztonsági őrök toborzásával kívánja létrehozni a az új határvédelmi egységet. Tűzoltásnak nem lenne rossz elképzelés, azonban a rendőrségbe delegált és abba végleg beleragadt fegyveres biztonsági őrök példájából ítélve ez lenne a végleges megoldás Pintér részéről. A rendőrség egyébként bruttó 260.000 forintos – csábítónak nem mondható – havi fizetést kínál a jelentkezőknek, illetve 400,- ft-os bruttó pótlékot minden ténylegesen a határvédelemmel eltöltött óra után, illetve évi 200.000.- ft Cafatéira formájában.

Az egykori Határőrség címere – 2007-ben szűnt meg

Mint mondja, tovább böngészve a hirdetést, láthatjuk, hogy a jelentkezőnek vállalnia kell a Csongrád-Csanád megyei, illetve a Bács-Kiskun megyei határok valamelyikénél a szolgálatellátást.

Szembeötlő az is, hogy elegendő a biztonsági őri végzettség, melyet már a szolgálati helyen egy hónapos „szakmai képzéssel” egészítenek ki. Szakmailag borzasztó nagy fiaskó, hogy egy hónap alatt „átképzett” biztonsági őrök lesznek majd a „határőrök”.

– A határőrséget még 2007-ben Petrétei József akkori belügyminiszter számolta fel, és olvasztotta bele a rendőrségbe, ellensúlyozva a kialakuló létszámhiányt, amelyet a tömeges nyugdíjba vonulás okozott volna a rendőrségnél. Petrétei egyébként az egyik legkártékonyabb belügyminiszter volt, ami azért nagy szó egy Lamperth, Kuncze résztvevőkkel bíró listában – emlékeztetett.

A migránsválság megjelenése óta a határrendészeti feladatokat a rendőrség látja el. A vonatkozó törvények figyelembevételével látják el feladataikat, azonban az egyik legmarkánsabb törvény a Rendőrségi Törvény (1994 évi. XXXIV törvény), ami szabályozza az intézkedési szabályokat, úgy mint a lőfegyverhasználatot, vagy a kényszerítőeszközök használatának eseteit, lehetőségeit. Ez a törvény a kor jelenlegi elvárásainak már részben sem felel meg. Modernizálni kellene, illetve úgy kellene újra értelmezni, hogy az a magyar Nemzet, a magyar lakosság érdekeit és biztonságát tartsa szem előtt – nyomatékosította.

A jelenlegi kormány migránsválság kezelésének – mint fogalmaz – az egyik legjelentősebb szempontja, hogy a migránsokkal szembeni fellépésekre és retorziókra mit reagál az EU vagy a világ közvéleménye. A kormány tehát nem a magyar igényeknek szeretne megfelelni a migránsválság kezelését illetően, hanem az idegen országok véleményének. Bár próbál lavírozni, de ez a kettős megfelelési kényszer vezetett a jelenlegi állapotokhoz. Tehát a régi törvényi szabályozással hiába hoznak létre bármilyen szervezetet, ők is
ugyanúgy fogják tétlenül szemlélni az eseményeket, mert nincs hatékony intézkedést
engedélyező vagy ajánló jogszabály.

Valójában csak a migránsok vandalizmusát és támadásait néző egységek megnevezései és a
ruházatának színösszeállításai változnának, maga a várt megoldási tematika nem valósulna
meg, ezáltal a hatékony fellépés is elmaradna.

– A Mi Hazánk javaslatai szolgálnak csak megoldásként. Ugyanis a párt rendvédelmi kabinetjében rendvédelmi szakpolitikus társaimmal már 2021 augusztusában kidolgoztuk és elkészítettük a megoldási tematikát a migránsválság kezelésére, és a határőrség visszaállítására. Nekünk csak be kell nyúlni érte a
fiókba.

A belügyminiszter úrnak vagy a miniszterelnök úrnak nem kellene mást tenni, mint segítségért fordulni Toroczkai László pártelnök úrhoz, aki minden bizonnyal hatékony és tapasztalatokon alapuló megoldást tudna javasolni a két vergődő politikusnak

– összegezte gondolatait.

(Fotó: Szabó Sándor)

További híreink

Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen

Kemény János

Kimerték a vizet a kátyúkból az ukrán elnök látogatására (videó)

Kiss Albert

Egyre élesebb a belharc az MSZP és a Jobbik képviselői között az összefogás miatt (+videó)

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben