4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Videó

Rúgással kéregetnek a Kökinél – A MÖM oknyomozó vonatozást tartott (videó)

Az utóbbi időszakban több lakossági jelzést kaptam a Monor és a Kőbánya-Kispest vasútállomáson és azok közvetlen környékén tapasztalható állapotokról, amelyek félelem érzetet keltenek a normális utazóközönség körében – írja beszámolójában László Attila a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője.

A botrányosan viselkedő drogosokról és erőszakos kéregetőkről beszámoló panaszok mellett, vagyon és élet elleni bűncselekményekről is több jelzés érkezett hozzám az elmúlt hetekben.

Ezeket az információkat támasztotta alá az alábbi videófelvétel is, amelyet egy ceglédi lakos juttatott el a számomra, aki a fővárosból hazafelé tartva rögzítette az eseményt, amikor

egy agresszív kéregető azért támadott meg egy fiatalembert, mert nem akart neki „adakozni”.

A felvételen jól látható, hogy a férfi meg tudta magát védeni, amely üzenet értékű mindenki számára, hogy a mai világban nélkülözhetetlen az alap önvédelmi készség elsajátítása – fejlesztése, illetve a legálisan magunknál tartható önvédelmi eszközök birtoklása is.

Monoron és a Kőbánya-Kispest állomáson megszólaltatott utasok, vagyon és rendvédelmi dolgozók megerősítették az előzetesen kapott információkat, hogy komoly gondok vannak a közbiztonsággal. Különösen az esti órákban rendszeres az állomások környékén a tudatmódosító szerektől bódult alakok jelenléte, amely gyakran verekedésbe, több alkalommal késelésbe, és egyéb életellenes bűncselekménybe is torkolt már.

Ebben a vészterhes időszakban, amikor jól érzékelhetően a rendőrség létszáma és jogköre nem elegendő a rend fenntartásához és ennek hatására a lakosság biztonságérzete soha nem látott mértékben romlik, nekünk jogkövető állampolgároknak a felelőssége és szerepe is előtérbe kerül.

Az állampolgári jogérvényesítés lehetőségei és a hatályos törvények nem csak jogokkal, hanem bizonyos kötelességekkel is járnak. A  jól látható jogsértések esetére vonatkozó törvényi rendelkezések felhatalmaznak bennünket arra, megvédjük magunkat és honfitársainkat. Mindezt természetesen a hatályos jogszabályok betartása mentén a hivatalos szerveket értesítve tesszük, amennyiben bűncselekmények elkövetésével találjuk magunkat szembe.

A tényfeltáró és bizalmat ébresztő bejárásunk hatására a közeljövőben, további oknyomozó vonatozást tervezek, természetesen a MÖM tagjainak megnyugtató részvételével – írja László Attila Tibor, a MÖM vezetője.

További híreink

Állami támogatással jelent meg egy másik “érzékenyítő” mesekönyv is

Gabay Dorka

Most érkezett: megölte 3 éves kisfiát egy kunszentmártoni nő

Szabó Norbert

A saját pásztorbotjával verték halálra az ózdi csordást a “fiatalok”

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen