19.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Telefonon keresztül, tévesen diagnosztizálták koronavírussal, agykárosodást szenvedett a kisfiú

A spanyol Murcia térségben született Hugo Dato alig négy hónapos volt, amikor megbetegedett. A tünetei láz, kötőhártya-gyulladás és bőrpír voltak. Spanyolországban ekkor éppen az első lezárások voltak érvényben. A kisfiút emiatt az orvosa nem tudta személyesen megvizsgálni, ezért telefonon diagnosztizálta. Az elmondottak alapján megállapította, hogy valószínűleg koronavírusos – írja a Mirror.

“Felhívtuk az orvost. A sok koronavírusos esetre hivatkozva Hugót is annak nyilvánította. Telefonon keresztül. Felírt neki gyógyszert a lázára és a szemére” – mondta a fiú édesapja. Hozzátette,

az orvos arra kérte őket, kerüljék el az egészségügyi intézményeket, hiszen azok nagyon leterheltek.

Gyermekük állapota azonban nem javult, így magánklinikára vitték, ahol mindössze annyit tudtak megállapítani, a kisfiú vírussal fertőzött, ám nem tudták, hogy a COVID-19-ről van-e szó, vagy sem. Abban az időszakban még széles körben alkalmazott tesztek nem álltak rendelkezésünkre, így antibiotikumot írtak fel, és hazaküldték őket.

Kezdetben a gyermek állapota némi javulást mutatott, aztán december 27-én váratlanul leállt a szíve. Az akkor már 1 éves fiút a cartagenai Santa Lucia kórházába vitték, ahol az orvosok helyreállították a pulzusát, majd átszállították egy másik kórházba.

Hosszabb vizsgálatok után az orvosok nagy aneurizmákat találtak Hugo szívében. Ezek okozták a korábbi egészségügyi problémáit is. A tévesen koronavírusként azonosított tüneteket egy ritka betegség, az úgynevezett Kawasaki-szindróma okozta.

Ha ezt időben felismerik, egy egyszerű eljárással lehetett volna a betegséget kezelni, azonban a koronavírushisztéria közepette senki sem vizsgálta meg alaposan a gyermeket, mindenki elkönyvelte “egy újabb fertőzöttnek”.

Noha a pontos diagnózis után könnyedén meggyógyították a gyermeket, miután leállt a szíve, jelentős oxigénhiány keletkezett az agyában, aminek következtében a korábban szellemileg teljesen egészséges gyermek súlyos agykárosodást szenvedett.

“Nem sír, nem teremt kapcsolatot velünk, ránk sem néz, nem reagál semmire”

– mondta a megtört édesapa.

További híreink

Portlandban a bíróság épületét ostromolják a baloldali tüntetők

Dunai Tibor

62 éves nőt erőszakolt meg a fiatalkorú menekült Franciaországban

Szabó Norbert

LGBTQ-aktivista csoport: Mi győztük le Trumpot Pennsylvaniában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen