4.8 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Tényfeltáró plakát borzolja a kedélyeket Újbudán

Egy, a Pető Intézet melletti Villányi úti villamosmegállóba kihelyezett, tényfeltáró plakát miatt háborodott fel Újbuda balliberális fele, tele torokból “durva rasszizmust” kiáltva.

A plakáton egy népszerű anime karakter látható, amint éppen megszólítja a megállóban várakozókat, méghozzá a következő szöveggel:

Hé, oni-csán! Tudtad-e, hogy a cigányok a lakosság mindössze 9%-a, mégis ők követik el a bűncselekmények kétharmadát? De hát az hatalmas felülreprezentáció! Bizony, az hatalmas oni-csán!

Forrás: Facebook

Tóth Márton (MSZP – Újbuda) közösségi oldalán háborodott fel a plakáton, azt – mintha csak kottából olvasná – ő maga is rasszista provokációnak nevezte, ami azért is érdekes, mivel a szövegben nem az áll, hogy “Minden cigány bűnöző”, sőt, még a(z) – egyébként kriminológiailag teljesen helytálló – cigánybűnözés szó sem szerepel benne. (Érdemes megnézni a hozzászólásokat a bejegyzése alatt. Nem sokan osztják a politikus véleményét.)

Mindenesetre az MSZP “aktivistái” megoldották a problémát:

Ha nincs kimondva, nincs probléma

Elemi.hu – Fotó: Facebook

További híreink

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben