12.3 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Toroczkai László – “Azonnal állítsák le az Országos Roma Önkormányzat finanszírozását!”

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), illetve az ORÖ által futtatott összes program finanszírozását! Ahogy az most kiderült, még az Országos Roma Önkormányzat elnöki posztját is 30 millió forintért adták-vették, ez pedig még a hazai virulens korrupciós környezetben is különlegességnek számít, és jól mutatja, hogy az egész cigány érdekvédelem és politikai képviselet a közpénzekkel való visszaélés melegágya.

Követeljük ezért az Országos Roma Önkormányzat azonnali feloszlatását!

Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, hogy a több korrupciós üggyel kapcsolatban hírbe hozott Farkas Flórián továbbra is láthatóan kormányzati védelmet kap, érinthetetlen. A Mi Hazánk Mozgalomnak már a választási programjában is szerepelt a cigányügyi programok finanszírozásának leállítása, ezt most sürgetővé tette az ORÖ elnökének lebukása. Az így felszabaduló pénzügyi forrásokat költse a kormány az oktatásra, a rezsicsökkentésre, egészségügyre, vagy a közbiztonság megerősítésére -írja közleményében Toroczkai László.

A rendőrségi nyomozás megalapozott gyanúja szerint az Országos Roma Önkormányzat elnöke 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részükre az ORÖ elnöki tisztségét. Agócs konstrukciója szerint 18 milliót kellett volna átadni akkor, amikor lemondott, míg a maradék 12 milliót decemberig kellett volna átadni.

Az elnök vállalta, hogy a pénz ellenében lemond az ORÖ elnöki tisztségéről, helyettesítésével a pénzt átadót bízza meg, és közreműködik az illető elnökké választásában.

Agócsot szerdán elfogták a rendőrök, majd az ügyészség elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető őrizetét, később gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedésről a bíróság pénteken dönt.

Agócs nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen. Ha bűnösnek találják korrupcióban, kettőtől nyolc évig terjedő börtönt kaphat.

A Jobbik részese szeretne lenni

A történésekre reagált a Jobbik is. Varga Ferenc a párt kvóta alapján a parlamentbe került cigány politikusa elismerte, hogy sok visszaélés történhetett, a megoldást abban látja, ha pártja részt venne az ORÖ újjáépítésében.

Mióta bekerültem a Parlamentbe valahányszor nyilatkoztam a médiának a roma önkormányzatokkal és az Országos Roma Önkormányzattal kapcsolatban, mindig elmondtam, hogy új alapokra kell helyezni a helyi, megyei és országos roma politikát. Én ennek a folyamatnak szeretnék szerves része lenni – fogalmazott Varga a közösségi oldalon.

A Momentum is beszállna

A hír hallatán előkerült a Momentum ügyeletese is. Lőcsei Lajos szintén a kvótának köszönhetően lett parlamenti képviselő. A költségvetési vitában még azt látta a legnagyobb bajnak, hogy a roma szervezetek nem kapnak elég pénzt.

Lőcsei ezúttal már arról posztolt, hogy az ORÖ-nek megtisztulásra van szüksége. Segítségét természetesen ő is felajánlotta.

Kvótabuli – Mometum+Jobbik+Párbeszéd

(MTI,Telex,fotó:Népszava, FB)

 

További híreink

Kilencven kilónyi kábítószert foglaltak le a Pest megyei rendőrök

Faragó Dániel

Karácsony Gergely nyert Budapesten

Kemény János

Kampány indul az úgynevezett unokázós csalások kivédésére Pest megyében

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben