18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A Mátrai Erőmű több pénzt költ az oltás erőltetésére, mint a dolgozók év végi megbecsülésére

Bruttó harmincezer forintos „jutalmat” kaptak a Mátrai Erőmű oltott dolgozói. Azoknak pedig, akik ezután döntenek úgy, hogy felveszik az oltást egy későbbi időpontban fizetik majd ki ezt az összeget.

Oravecz Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója írásban fordult a dolgozókhoz, amelyben azt részletezte, hogy az általuk elrendelt listázás (kötelező adatszolgáltatás) keretében begyűjtött adatok alapján, akik két oltással rendelkeznek vagy egy Janssennel, – amelynek a használatát Szlovéniában felfüggesztették -, azokat rendkívüli elismerésben részesítik. Biztatja továbbá a dolgozókat az oltás felvételére, valamint az oltottakat a harmadik oltás felvételére. Nem volt ilyen bőkezű a társaság menedzsmentje, amikor a dolgozók év végi csomagját állította össze, messze alulmúlva a környékbeli munkáltatókat, de még az erőműhöz és a bükkábrányi bányához köthető külsős cégeket is. Egy MVM-es maszkkal, egy doboz szaloncukorral és egy pár sorral köszönték meg dolgozóiknak az éves munkát.

A Mátrai Erőmű állami kézbe kerülése óta több dolgozó panaszkodik megnyirbált juttatásokról, előnytelen szerződésmódosításról, esetenként 30 százalékos bércsökkentésről. Talán sokan ezért sem tudtak felhőtlenül örülni annak a pár szem szaloncukornak. 
A Mi Hazánk elutasítja a Covid-oltások bármilyen formában történő erőltetését és elvárja, hogy az állami és az állami befolyással rendelkező cégek munkavállalói a tisztességesen elvégzett munkájukért cserébe tisztességes bérezésben és jutalmazásban részesüljenek
-írja Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

„Közbiztonság” a Jászságban: fényes nappal verték meg a Momentum képviselőjét

Kemény János

Van itt még ötlet- kijárási tilalmat róna az oltatlanokra egy magyar virológus

Faragó Dániel

Mégis behúzza a farkát a Kutyapárt a balliberális koalíció győzelme érdekében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen