11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Akár milliós bírságot is kaphat, aki megszegi a járványügyi előírásokat

Továbbra is a Magyar Honvédség és a rendőrség ellenőrzi a védelmi intézkedések betartását. Kemény büntetés vár a szabályszegőkre. 

Orbán Viktor videóban mondta el, “mindenkinek segíteni szeretnének”, majd aláírta azt a rendelkezést, mely értelmében

százezertől egymillió forintig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki a hatóságok az adott szolgáltatóra, ha a vezető vagy az üzemeltető felelős a szabályszegésért.

A büntetést egy napon akár többször is kiszabható.

Ezen felül a helyiséget, területet, intézményt, illetve helyszínt legalább egy napra, de akár egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatják – írja az Index.

Ez alól csak azon intézmények jelenthetnek kivételt, ahol az üzemeltető maga hívta ki a rendőrséget, hogy vessenek véget a szabályszegésnek.

Akit pénzbírsággal sújtanak, annak 15 napon belül be kell fizetnie a teljes összeget, fellebbezésre pedig nincs lehetősége.

Azon járókelők, akik az elrendelt maszkhasználatot nem tartják be az előírtaknak megfelelően, szintén komoly büntetésekre számíthatnak.

Utcára hívja az embereket a Mi Hazánk

A Mi Hazánk Mozgalom szerint ezek az intézkedések semmi másra nem jók, mint hazánk és gazdaságunk tönkretételére. A párt ezért utcára hívja azokat, akiknek elege van az észszerűtlen korlátozásokból, a véget nem érő szigorításokból, és a magyar vállalkozások tönkretételéből.

A demonstráció időpontja március 15-e, 11 óra. Helyszín: Budapest, Vigado tér, ahol nem mellesleg a Tropicana Casino is található.

További híreink

Fókakölykök százai haldokolnak a Balti-tenger partvidékén a jégmentes tél miatt

Szabó Norbert

Nem sokáig örömködhetett a pénztárcát zsebre vágó “fiatal” Debrecenben

Varga Lilla

A SPAR korlátozásokat vezet be a járvány miatt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben