4.2 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Egyhavi apaszabadságot javasol a Mi Hazánk

Gyermekszületés esetén egyhavi szabadságot adna az apáknak a Mi Hazánk Mozgalom – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője – közli az MTI.

A politikus arról beszélt: humánus szempontok mellett népesedéspolitikai aspektusai is vannak javaslatuknak, hiszen fontos eszköznek tekintik a katasztrofális demográfiai helyzet, a megállíthatatlannak tűnő népességfogyás elleni fellépésben az apák hangsúlyosabb bevonását a gyermeknevelésbe.

Novák Előd megjegyezte: a jelenlegi, ötnapos apaszabadsággal Európa sereghajtói között van Magyarország, majd azt kifogásolta, hogy a kormány által javasolt ötnapos emelést igénybe vevők erre a második időszakra csak a távolléti díj negyven százalékát kapnák, ami szerinte sokkal közelebb áll a fizetés nélküli, mint a normális szabadághoz. Spanyolország teljes fizetés mellett 16 hetet biztosít, de lényegében teljes fizetést és egy hónapnyi szabadságot adnak Ausztriában, Észtországban, Litvániában, Szlovéniában, Portugáliában és Franciaországban is – hozott fel nemzetközi példákat.

(Fotó: vasarnap.hu)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

Az apák nélküli családpolitika kudarca – avagy mit tehetne a kormány és mit tesz az ellenzék?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben