5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Gattyán Györgynél is kalapozik Márki-Zay Péter

Futótűzként terjedt végig a hír, hogy Gattyán György a millárdos üzletember azzal kacérkodik, hogy digitalizációs mozgalmával elindul a 2022-es országgyűlési választásokon. 

Gattyán kapcsolatrendszere rendkívül szerteágazó, ennek feltérképezésére a Telex tett kísérletet, amelyből a NER-es szálak is jól kirajzolódnak, de ami érdekesebb, hogy a magát jobboldalinak hazudó balliberális közös miniszterelnökjelölt is közeledni kezdett a nagyvállalkozó felé.

Az ATV-ben először Márki-Zay Péter még úgy nyilatkozott, hogy Gattyán esetleges indulása a Fidesz érdekeit szolgálja, mert a baloldali ellenzék győzelmi esélyeit rontja. Márki-Zay az adásban ki is jelentette, hogy nem fogja megkeresni Gattyán Györgyöt.

Akik Márki-Zay-t szavahihető politikusnak tartják azokat egészen biztosan meglepetésként érte, hogy

Hódmezővásárhely polgármestere mégis megkereste Gattyánt.

„Gyuri ezt megdöbbenéssel konstatálta – mesélték a környezetében. – Amikor ugyanis megjelent a Friderikusz-podcast ajánlója, Márki-Zay Péter kampánystábja bejelentkezett a Docler kommunikációs csapatához egy beszélgetésre – emlékeztet a Telex. 

A választások előtti gyors ütemű pártszaporodás Magyarországon már bevett folyamat, de ezek a pártok többnyire csak a felvehető állami támogatások miatt alakulnak meg, amit aztán természetesen nem fizetnek vissza. 

A milliárdos üzletember esetében ez kevésbé valószínű, de arra, hogy képes volt-e jól felmérni a jelöltállításhoz szükséges munka mennyiségét és a digitalizáció társadalmi támogatottságát csak néhány hónap múlva fogunk választ kapni.

Márki-Zay Péter mindenesetre nem bízza a véletlenre kampányát, hiszen az elmúlt időszakban az összes pénzemberrel egyeztetett. Gyattyán György mellett Bige Lászlóval, Bojár Gáborral és Csányi Sándorral is.

 

Vége van a nyárnak,
hűvös szelek járnak,
nagy bánata van a
cinegemadárnak.

Szeretne elmenni,
ő is útra kelni.
De cipőt az árva
sehol se tud venni.

Kapkod fűhöz-fához,
szalad a vargához,
fűzfahegyen lakó
Varjú Varga Pálhoz.

Azt mondja a varga,
nem ér ő most arra,
mert ő most a csizmát
nagy uraknak varrja.

Darunak, gólyának,
a bölömbikának,
kár, kár, kár, nem ilyen
akárki fiának!

Daru is, gólya is,
a bölömbika is,
útra kelt azóta
a búbos banka is.

Csak a cinegének
szomorú az ének:
nincsen cipőcskéje
máig se szegénynek.

Keresi, kutatja,
repül gallyrul gallyra:
“Kis cipőt, kis cipőt!” –
egyre csak azt hajtja.

Móra Ferenc- A cinege cipője

További híreink

Egy horvát lap szerint Orbán Viktor az Adrián nyaralt

Szabó Norbert

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait

Varga Lilla

Szita Bence utolsó gyilkosa is elfoglalta helyét a pokolban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen