35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

“Idővel szükségessé válik a negyedik oltás is”

A jelenleg rendelkezésre álló vakcinák, úgy tűnik, hogy valamilyen mértékben minden variáns, így az omikron ellen is védelmet nyújtanak – mondta az InfoRádió érdeklődésére Falus András immunológus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

“Mi, emberek jelentősen eltérünk egymástól, csak egy átlagot tudunk mondani a vakcinák hatásáról, de azt például tudjuk, hogy a harmadik oltás mindenkinek ajánlható, és mindenképpen szükséges is. Egyedi eltérések lehetnek, de a harmadik oltás után idővel szükségessé fog válni a negyedik oltás is”

– figyelmeztetett Falus András.

Persze, csak azután, hogy mindenkit sikerült meggyőzni arról, az első kettővel ellentétben a harmadik dózis már tényleg megvéd. Utána kezdődhet a negyedik oltás propagálása. Falus ebben kissé előre szaladt, mint a német kormány. A “szakértő” hozzátette: “Mi azt javasoltuk, hogy vektoros után mRNS, esetleg kínai. A kínaival a probléma az, hogy idős embereknél nem igazolták, nem is próbálták ki a kínaiak ennek a hatékonyságát. Ha viszont kínai volt az első kettő, vektoros vagy mRNS-vakcina is lehet a harmadik.”

De, ha mRNS-vakcinát kaptunk, akkor “érdemes újra adni ugyan azt” – állította. Ezt követően tért rá a gyermekek oltásának propagálására, ami természetesen “az ő érdekükben történik”. Mint fogalmazott: “Sajnos már nem igaz az az elképzelés, amit a járvány elején tavaly gondoltunk, hogy a gyerekek, fiatalabbak védettebbek a vírus ellen, ezt megcáfolta az élet és a különböző variánsok, ezért kell oltani a gyerekeket” – folytatta, egyértelműen kijelentve, a szakma a gyerekek oltása mellett áll.

Egyenesen azt állította, hogy “felbecsülhetetlen a különbség”, ha összehasonlítjuk a vírus okozta károkat az oltások mellékhatásaival: “A vírus olyan súlyos hatásokat vált ki, olyan másodlagos autoimmun betegségeket okoz, amelyekhez nem hasonlítható sem arányában, sem átlagos súlyosságában az esetleg felvetődő mellékhatás.”

Aki tehát nincs beoltva, megtagadja az oltást, az tulajdonképpen “jó esélyt ad arra, hogy aláírja a saját súlyos betegségét, esetleg halálát”

– tette hozzá.

Fotó: MTI

További híreink

Az indokoltnál 5-20 százalékkal többet fizetünk a rezsiért

Dunai Tibor

Brazíliában szövetségi csapatokat kértek az őslakosok védelmére

Dunai Tibor

Kóbor kutyák harapdáltak össze egy hat éves kisfiút

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben