16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Tudomány

Kemenesi szerint tudományos adat van rá, hogy a “maszkok jól működnek”

„Jelenleg önkéntes a maszkviselés, de ez nem jelenti, hogy tilos lenne. Tengernyi tudományos adat van rá, hogy működnek, ráadásul jól működnek. Én a tudománynak hiszek, ezért viselem, mindenki mást is erre bíztatok” – írja Kemenesi Gábor virológus a Facebookon.

Kemensei azt írja, hogy

a maszkot még az oltottaknak is hordania kéne, mert sose lehet tudni.

Azt ajánlja, lehetőleg jó szűrőképességű FFP vagy KN95 maszkot viseljenek az emberek, ne kilégzőszelepest, mert az saját fertőzés esetén nem fogja fel a kijutó vírusokat. Kemenesi szerint ráadásul „teljesen mindegy, hogy milyen variáns”, a maszk védelmet nyújt a delta ellen is.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke, Lénárd Rita szerint zárt terekben ajánlott visszatérni a maszk használatához. Több konkrét intézkedési javaslat, például az “oltási kedv ösztönzését” célzó lépések mellett maga a MOK is arra buzdít, hogy az emberek hordjanak újra maszkot.

További híreink

Mi Hazánk – “Szigorúbb büntetést az embercsempészeknek!”

Faragó Dániel

Újrainduló gyártás, új termékek és szolgáltatások a járvány körülményei között

Dunai Tibor

Kirabolt egy fiút a Nyugatinál. Ezt az embert keresi a rendőrség

janositamas

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen