27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Ma veszi kezdetét a Mi Hazánk országos tüntetéssorazata

Mint ismert, az elmúlt időkben a kormány gyakorlatilag már minden hétre tartogat egy-egy újabb bejelentést valamilyen, lakosságot érintő megszorításról. Kezdték a kata megszüntetésével, majd jöttek a brutális rezsiárak, legutóbb pedig a benzinárakhoz nyúltak hozzá. Nem véletlen, hogy magyar családok milliói érzik egyre kilátástalanabbnak a helyzetet, és várják aggódva a jövőt.

Úgy tűnik, ezek az intézkedések már ilyen rövid távon is hatással voltak a politikai preferenciákra, hiszen a Fidesz legalább 6 százalékot veszített népszerűségéből, a Mi Hazánk pedig fennállása óta a legjobb közvéleménykutatási adatokat produkálta, így az emberek joggal várják, hogy a nemzeti párt álljon a tiltakozások élére, miután a balliberális tábor erősen leszerepelt a budapesti hídfoglalós drogos bulijaikkal, melyeket nehezen lehet normális tüntetésnek hívni.

A nemzeti ellenzéki párt vezetői viszont úgy döntöttek, hogy a teljes országot bevonják, hiszen mindenkit érintenek a megszorítások, és azt követelik, hogy a kormány ne a magyarokkal akarja megfizettetni az energiaválság árát, hanem adóztassa meg a globális nagyvállalatokat, a tech-óriásokat és saját oligarcháit is.

A hosszú tüntetéssorozat a mai napon veszi kezdetét. Ma rögtön hat különböző helyszínen fognak demonstrálni.

A tüntetések este 6 órakor kezdődnek mindenhol. Békéscsabán a Kossuth téren, Debrecenben a Csapó utca 30-as szám előtt, Győrben a Czuczor Gergely utcában, Pécsen a Kossuth téren, Miskolcon a Szinva terasznál, Veszprémben a Vörösmarty téren.

Békéscsabán felszólal T******** L***** Mi Hazánk elnöke, Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke, és Gyebnár Dávid, békéscsabai elnök. Debrecenben Dr. Apáti István, országgyűlési képviselő és Nagy Zoltán, megyei elnök osztja meg gondolatait. Győrben Dócs Dávid, országgyűlési képviselő, Ferencz Gergő megyei elnök, Rácz Kata győri elnök, és Pócs Miklós, nyúli szervezeti elnök szólalnak majd fel. Pécs városában Dóró Dóra, országgyűlési képviselő, Varga Tamás területi igazgató, és Makk András, az FKgP megyei elnöke szólalnak majd fel. Miskolcon Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, Dr. Fiszter Zsuzsanna, hitel- és végrehajtásügyi szakpolitikus és Miklós Árpád lépnek mikrofon elé. Veszprémben pedig Novák Előd, országgyűlési képviselő mellett Kovács Attila, református lelkész, és Bákor Dávid, a Magyar Önvédelmi Mozgalom észak-dunántúli vezetője lesznek a felszólalók.

Természetesen a tüntetésekről mi is beszámolunk, a hét további tüntetései pedig az alábbi listán találhatóak:

(Fotó: a Mi Hazánk korábbi tüntetése a kötelező oltások ellen)

További híreink

Mikor is kell átmenni a hídon? – nyílt levél Erdélyből Orbán Viktorhoz

Faragó Dániel

A nyitott ablakon keresztül, éjjel, álmában támadt rá az idős nénire

Kiss Albert

Programajánló: A köztévéből kitiltott Trianon-film az Urániában

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben