26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Nyáron terjedő variáns miatt aggódik Szlávik

Szlávik János hétfő reggel a TV2 reggeli műsorában beszélt a koronavírus új variánsának terjedéséről, mely a jelek szerint a nyári időszakban is képes fertőzni.

A szakértő szerint ez váratlan fejlemény, ugyanis az elmúlt két évben a nyári időszakban még nem „robbant be új hullám”, ezek inkább „csendesebb időszakok voltak”. Majd hozzátette:

a koronavírusnak nem az évszak számít, hanem maga a variáns.

Szlávik mindenesetre bizakodik, hogy Magyarországon sem lesz túl intenzív ez a fajta emelkedés, mert egyes területeken lefelé indult a hullám.

Egyúttal azt tanácsolja,

ha valakinek felső légúti tünetei vannak, az mindenképpen gondoljon arra, hogy talán fertőzött, és ennek megfelelően járjon el,

mert még mindig biztonságosabb teszteltetni magunkat, minthogy esetlegesen betegen járjuk az utcákat.

Oltott sincs biztonságban

Szlávik úgy látja, az új variánstól se az oltottak, se a gyógyultak nem védettek.

Az eddigi kép alapján jóval enyhébb tünetekkel zajlik le a betegség, ha valaki megkapta mind a három oltását, vagy átesett a betegségen, ami jó hír

– tette hozzá. A korábbi variáns ugyebár már csak egy gyenge influenzával ért fel. Vajon milyen lehet, ami még a torokkaparásnál is enyhébb tüneteket okoz?

Ettől függetlenül a szakember is azt ajánlja,

mindenki igyekezzen felvenni a három oltást, mert ez jelenti a legbiztosabb védekezést.

Szerinte az is elképzelhető, hogy az időseknél és a nagyon beteg embereknél igenis a négy oltás az ajánlott, hogy megfelelő védettséghez jussanak.

További híreink

Belgiumban sem szeretik a migránsok, ha a szabályok betartására kérik őket

Irányi Dániel

Phenjan: az Egyesült Államok ellenségeskedésre törekszik

Varga Lilla

A németek csaknem kétharmada beoltatná magát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben