20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
GazdaságHírekKülföld

Oroszországgal nem bontja fel adóegyezményét az USA, Magyarországgal igen

Az Egyesült Államok az Oroszországgal kötött kétoldalú adóegyezményét annak ellenére is fenntartja, hogy papíron háborúban állnak az ukrajnai események miatt. 

Proxyháború

Az egyezmény felbontása valószínűleg mind a két félnek pótolhatatlan csapást okozna, így ezt minden korábbi nyilatkozat ellenére fenntartják miközben az EU sorozatosan magát lövi lábon a szankciókkal.

Meg lett az eredménye az EU szankcióinak – a rubel erősödik, az infláció nő

Egyenlőbbek az egyenlőnél

Közben az amerikai pénzügyminisztérium július 9-én bejelntette, hogy felmondják a 43 éve kötött adóegyezményüket Magyarországgal, amiért az Orbán-kormány az EU-n belül megvétózta a globális minimumadó támogatását.

Oroszország és az Egyesült Államok között harminc éve van kétoldalú adóegyezmény, amelynek lényege, hogy a két ország állampolgárainak nem kell duplán adózniuk a másik országban megkeresett jövedelmek után. Ez most is érvényben van, felmondása esetén az Egyesült Államokban befektető orosz állampolgároknak 30 százalékos forrásadót kellene fizetniük osztalékaik után.

A globális minimumadót a Mi Hazánk is megvétózta, de a párt támogatja a multik és a techcégek megadóztatását

A Mi Hazánk hiányolja a digitális adót, amely lehetőséget adna a tech cégek megadóztatására, éppen ezért a globális minimumadót a párt leszavazta, hiszen abból a koronavírus legnagyobb haszonélvezőinek adóztatása kimaradt.

A magyar államháztartáshoz képest a Facebooknak kétszeres, a Google-nak négyszeres bevétele van – emlékeztetett a Mi Hazánk elnöke. Ezek az óriáscégek semmit nem fizetnek be a magyar államkasszába, ami egy nemzeti párt számára elfogadhatatlan. 

A frakció (osztrák mintára) módosítójavaslatot fog benyújtani, amely nemzeti hatáskörben nyitná meg az utat például a Facebook megadóztatása előtt. Ez összesen 372 milliárd forint bevételt jelentene az államkasszának – ismertette a mozgalom parlamenti frakcióvezetője a vitában.

(via:telex)

További híreink

Dúró Dóra feljelentése alapján ítéltek el egy fideszes önkormányzati képviselőt

Kemény János

Egy bogyiszlói asszony volt a tolnai drogkereskedő banda vezére

Kiss Albert

Értünk teszik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben