9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Semmilyen nyitás nem indokolt, az oltás kötelezővé tétele viszont igen

A jelenlegi járványhelyzetben semmiféle nyitás nem indokolt – nyilatkozta Duda Ernő, a Szegedi egyetem immunológusa a Népszavának. A professzor véleménye szerint a döntés egyértelműen politikai kényszer miatt született – írja az Index.

Ha most nem nyitnak, csökken a kormánypártok népszerűsége. Az embereknek elegük van a bezártságból

– magyarázta a tudós. Hozzátette:  szigorítani ugyan nem kellene, viszont a meglévő szabályokat hatékonyabban kellene betartatni.

A gyermekek oltásáról szólva elmondta, hogy véleménye szerint már a nyáron sor kerülhet erre Magyarországon is. Így az őszi félévet a diákok már a védettség birtokában kezdhetnék meg. Hangsúlyozta, hogy a járványnak csak az oltással lehet véget vetni.

EZÉRT KÖTELEZŐVÉ IS LEHETNE TENNI  AZ OLTÁST.

„Egy demokratikus országban lehet abban bízni, az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva. Ha valaki nem képes erre, akkor azt kényszeríteni kell” – mondta, hozzátéve, hogy mindezt akár úgy is meg lehet tenni, hogy egyszerűen többletjogokat biztosítanak azoknak, akik beoltatják magukat.

Az is jól látszik, hogy ennek nem lesz vége, míg mindenkit be nem oltunk. A gyerekeket is, az öregeket is – összegezte véleményét.

(Fotó: szeged.hu)

További híreink

Koronavírus második hullám: a magyarok leginkább az állásuk elvesztésétől félnek

Irányi Dániel

Megijedt a kormány- májusig mégis érvényes marad a két oltással szerzett védettségi igazolvány

Faragó Dániel

Räikkönen nem bánta meg, hogy Hamiltonon viccelődött

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen