13.1 C
Budapest
2021. május 7., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Tamasi József: Nincs járvány, legfeljebb politikai vírustól kell tartanunk

Hazugság az, amit a koronavírusra felfűznek, és összekeverik a beteg embert a hibás teszteredmény alapján pozitívnak nyilvánított emberekkel. A PCR tesztben pozitívan szereplő vizsgálatok ugyanis nem beteg embereket mutatnak – nyilatkozta a Magyar Jelennek Tamasi József belgyógyász, aki már márciusban kételyének adott hangot a koronavírus-járványt illetően, amiért egyébként a Magyar Orvosi Kamara etikai eljárást is indított ellene. A szakember portálunknak úgy fogalmazott, a járványt az ENSZ és a WHO irányítja, miközben a tudományos bizonyítékokat figyelmen kívül hagyják. Tamasi József arról is beszélt, szerinte a maszk kötelezővé tételének sincs értelme, mert – mint mondta –  nincs járvány. A belgyógyász szerint ez az erőszakos propaganda ahhoz viszont elég, hogy az embereket rabszolgasorsba kényszerítsék.

– Ön már tavasszal, a koronavírus-hullám első fázisában erős kételyeket fogalmazott meg  a COVID valódi veszélyét illetően. Ez vírustagadás, vagy inkább vírus-szkepticizmus?

Egyik sem. Vírusok természetesen léteznek. Az, hogy van egy, a politika által túllihegett hisztériakeltés egy vírusra hivatkozva, nem függ össze azzal, hogy vírusok léteznek, vagy sem. A  SARS-CoV-2 vírus természetesen van, de a veszélyessége sehol nincs ahhoz képest, amiről beszélnek. A probléma az, hogy erre felfűztek egy orvosszakmailag hibás érvelési rendszert, amit előre kidolgoztak, és a médián keresztül hajszolják, sulykolják, megtévesztve az embereket. Ezzel kialakítottak a társadalmon belül egy elég jelentős, mondjuk úgy, butaságban hívő csoportot, akik maguk követelik a további pánikkeltő intézkedéseket. Hibás és rosszindulatú intézkedés származik ebből a sötét kommunikációból. Én ez ellen vagyok, nem pedig az ésszerű, egészséget szolgáló intézkedések ellen. Jelenleg nincs olyan veszély, ami miatt ilyen „lock down” intézkedések indokoltak lennének.

Nincs járvány. Nem is volt, és nem is várható. Legfeljebb politikai vírustól kell tartanunk. Összekeverik a beteg embert a hibás teszteredmény alapján pozitívnak nyilvánított emberekkel.

A PCR tesztben pozitívan szereplő vizsgálatok ugyanis nem beteg embereket mutatnak, sőt nem is fertőznek. Nem veszélyesek a környezetükre. Ez egy hamis, hazug propaganda.

– Mindeközben, ha hazánkban viszonylag alacsony is az igazoltan fertőzöttek száma, világszerte több millió fertőzésről beszélünk, a halálos áldozatok száma is kiugróan magas.

Ha keveset mérnek, kevés a pozitív teszt. Ha sokat mérnek, nyilván több. De ezek is sok esetben hamis pozitív esetek. A lényeg, hogy majd lehet hivatkozni a sok fertőzöttre, ami hazugságon alapul, mivel a PCR teszt alkalmatlan a szűrésre.

– Miért?

Mert nem erre találták ki. Lehet manipulálni az eredményt azzal, hogy hányszoros melegítéssel vizsgálják az adott mintát. A 37 és 40 közötti ismétlésszám pozitív, a 33-hoz közeli ismétlésszám, azaz, ahányszor újra felmelegítik, negatív eredményt hoz. És ami marad, ami létrejön, az is alkalmatlan szaporításra.

– Ezt hogy érti?

A Koch-féle posztulátum az orvostudományban azt jelenti, hogy izoláljuk a vírust, vagy a kórokozót, és azzal megfigyeljük, hogy milyen betegséget hoz létre. Így csatolódik vissza a tudomány. Ha nem tudok egy olyan vírust produkálni, amivel betegséget hozok létre, és nem tudom megfigyelni a kórképet, akkor az nincs. Akkor az hazugság. Nem a vírus a hazugság, hanem amit erre ráfűznek.

– Milyen okok állnak az ön által felvázolt hazugság hátterében?

Ennek nem én vagyok a szakértője, én orvos vagyok. Lehet spekulálni, de az nem orvostudomány.

– Összeesküvés-elméletekre gondol?

Ez már nem elmélet, ez összeesküvés. Az ENSZ és a WHO irányítja az egészet, miközben a tudományos bizonyítékokat figyelmen kívül hagyják.

Kitalált játék az egész, és már a gyakorlati szintjén vagyunk. Megy a hamis propaganda, mindenki pánikol, miközben a valós információkat elhallgatják.

Én eddig például egyetlen egy helyen nem kaptam szót. Semmilyen média nem kérdezett meg, csak a rosszindulatú propaganda ment rólam is. Pedig én évtizedek óta bármilyen életmódot érintő témában rengeteg médiamegjelenést kaptam. Most azonban nem illik bele a véleményem a fősodratú kommunikációba, ezért nem adnak teret a véleményemnek. Ami ellentétes a main streammel, azt kihagyják, lehülyézik. De nem is nekem kell hinni, hanem a tudománynak. A tudomány tételeit kellene sorolni, hogy milyen bizonyítékok vannak. Ezeket kihagyják.

– A védekezési intézkedések is feleslegesek? Gondolok itt maszk kötelező használatára, de vehetjük példaként azt a tavaszi szabályt, mikor az idősek külön idősávban vásárolhattak.

Nem csak hogy felesleges, de káros és hazug intézkedések ezek. Tavasszal az időseket különítették el, most rászállnak a gyerekekre. Az idős embereknek nem arra volt szükségük, hogy mindenki vonuljon be az odújába, ne is közlekedjen hozzájuk, mert ők veszélyben vannak.

Azokat a veszélyeztetett beteg embereket kellett volna biztonságba helyezni, akikre a vírus, mint egy utolsó adalék, veszélyt jelent.

Ez rendben lett volna, de az idősávok feleslegesek voltak, mert ezzel a kiszorított vásárlók még inkább összeszorultak abban az időben, amikor mehettek a boltba. Ez járványtanilag is nonszensz.  

– Mi a helyzet a maszkkal?

A maszkhordás is értelmetlen. Nem védi azt, aki hordja, ahogy a környezetében lévőket sem. És azért sincs értelme, mert nincs járvány. A vírus átadására van egy tízezred esély, ami nem okoz betegséget se, és ezt most a maszkkal csökkentik 0,14 század százalékkal, akkor a tízezredből lesz 90-100 ezred. Ezt csak a felbérelt propagandisták nyomatják, legyenek azok orvosok, virológusok, mert orvostudományi alapja nincs a maszknak.

– Most már az iskolában is kötelező a maszk.

Rákényszerítik a gyerekekre, akik nem is voltak soha betegek! Milyen alapon korlátozzák a gyerekeket, és szoktatják hozzá a pánikhoz?

A legesendőbb lelkeket, akiknek nincsen semmi védekezőképességük, bezárják, egzecíroztatják ezzel a maszkviseléssel. És nem is írják elő, hanem rábízzák az általuk létrehozott félelemre.

Fél a tanár, aki félti a hozzátartozóit, ezért elrendeli, hogy a gyerek hordjon az órán maszkot. Végtelenül rosszindulatú, aljas dolog az egész. Nyilvánvalóan káros a maszk, hiszen a szén-dioxid szint olyan szinten megemelkedik, hogy azt nem lehet kibírni.

– Tavasszal lehetett olvasni olyan teóriát is, miszerint a BCG-oltás által a gyerekek immunrendszere védett, így ők nem is tartoztak a veszélyes korosztályba.

Ez spekuláció, nincs valós tudományos bizonyíték rá. Volt 3-4 hónap, itt volt az egész nyár, amikor lehetett volna vizsgálatokkal előrukkolni, és módosítani az egész koncepciót. Ehelyett, ennyi idő után kezdik megint ugyanazt a cirkuszt, és már bocsánat, de hülyének néznek mindenkit. Nem hiszem, hogy ezt újra benyeli a társadalom.  

– Azért sokan félnek.

Biztosan van egy része a társadalomnak, akik a félelmet annyira felfokozták magukban, hogy most képesek követni ugyanazt a butaságot, de azért van egy réteg, aki ezt átlátja. Vizsgálatokat kellett volna végezni, és a világot meggyőzni arról, hogy mi a helyes, és a helytelen.

Embertelen, fasiszta dolog, hogy most a pedagógusokat, akik nem értenek az orvosláshoz, behúzzák a csőbe.

– Tavasszal a Magyar orvosi Kamara etikai eljárást indított ön ellen. Mi  lett ennek a vége?

Elsőfokú meghallgatáson a bizottság úgy döntött, hogy semmilyen etikai vétséget nem követtem el. Ha a MOK fellebbez, akkor lesz másodfokú eljárás. Ezzel együtt tudni kell, hogy a MOK elnöke egy politikus, aki mindenféle színekben szerepelt már, és olyan sleppel vette magát körül, akik egyáltalán nem az orvostársadalom véleményét tükrözik, hanem egy sajátságos politikai játszmát játszanak, sokszor az orvosok ellen.

Amit a MOK hivatalos álláspontként közöl, az nem az orvosok véleménye, mert őket nem kérdezik meg. Pedig egyre több orvos szeme nyílik fel, örökké nem lehet őket sem megtéveszteni.

Ilyen szakmai nonszenszeket az orvosi eskünkkel szemben hosszú időn keresztül épeszű orvos nem fog képviselni.

– Az orvosi esküt szemlátomást felülírja az egzisztencia.

Függenek az állásuktól,  a bevételüktől, jövedelmüktől, így ha másként is gondolják a dolgokat, hallgatnak. Látom, hogy sok orvos felénk megnyilvánul, egyetért velünk, de a nyilvánosságot nem vállalja, a nevét nem meri adni a véleménye mellé. Félnek. Az egészségügyi intézményekbe kimentek a parancsok, miután katonai vezetés van most, hogy nem nyilatkozhatnak semmilyen koronavírussal kapcsolatos témában. Nyilván azért, mert vannak akik felismerik, hogy ez ez szélhámosság.

– Ön miért hangoztatja mégis álláspontját?

Mert minden idegszálam tiltakozik az ellen, hogy egy hazugságba beálljak. Ilyen epidemiológiai adatokat sosem gyűjtöttünk. Egy hibás, semmire nem alkalmas teszttel összegyűjtik a pozitív eseteket naponta, és azt mondják, ennyi fertőzött van a világban. De a betegekről nem szólnak. Egyetlen tabellán, amit minden országban csinálnak, sehol nem beszélnek a betegekről. Csak a pozitív esetekről beszélnek. Pedig még a WHO kimondta, hogy a tünetmentes pozitív tesztesek nem fertőznek.

Nem 24 millió fertőző van a világban, hanem ennyi esetben találtak pozitív teszt eredményt, ami semmit nem jelent.

Influenza szezonban egy héten 15 ezer beteg van, most nincs beteg, csak fertőzött.

–Az elhunytak sem voltak betegek?

Minden elhunytnál elmondják, hogy  nem a koronavírus volt a halál oka, hanem a szív- és érrendszeri betegség, tüdőbetegség, valamilyen szövődmény.

–Meddig lehet tartani a társadalomban az ön által felvázolt pánikot?

Nem vagyok szociológus, én a saját tapasztalatból mondom, hogy egyre több embernek nyílik fel a szeme, egyre többen látják át, hogy valami nem stimmel. Európa szerte egyre többen mennek utcára, tiltakozva az agymosás ellen. Kanadában már börtönbe lehet csukni azokat, akik a rémhíreket terjesztik. Hollandiában a maszkokat betiltották, Svédországban pedig, ahol szinte semmilyen óvintézkedés nem történt, beteg emberek ugyanúgy nincsenek. Hazugsággal nem lehet egy fél világot injekcióval leoltani, és új rendet kialakítani.

– Mégis, akkor mi értelme lenne az embereket így megvezetni?

Ez az erőszakos propaganda elég lesz ahhoz, hogy az embereket rabszolgasorsba kényszerítsék. Korlátozott jogokkal becsuknak mindenkit, és a szokásos emberi jellemet igyekeznek megváltoztatni.

Fél éve azt sulykolják, ne ölelkezzünk, ne puszilkodjunk, ne mosolyogjunk, bár ezt a maszk alatt ugye nem is látni. Azaz, sérüljenek az emberi érzelmek és kapcsolatok. 

Minden rossz szándék változást képes előidézni, és én abban bízom, hogy ezeknek az eseményeknek is jó vége lesz, egy jobb világ. Változás, ami nem mindenkinek tetszik, de az embertelen nyomás alóli felszabadulást, a jó erők győzelmét hozza majd, az eseményekért felelős bűnösök pedig bűnhődni fognak.

További híreink

A szakemberek fele még mindig külföldre menne egy felmérés szerint

Kemény János

Az AfD kiléptetné Németországot az EU-ból

Irányi Dániel

Az étteremben, evés közbe is viseljük a maszkot – javasolja Kalifornia kormányzata

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben