16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Több száz vendéglátós tüntetett a korlátozások ellen Bulgáriában

Étterem- és bártulajdonosok, felszolgálók és egyéb vendéglátóipari dolgozók százai tüntettek szerdán Bulgáriában a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások előző napi meghosszabbítása ellen.

A hideg ellenére mintegy ezerötszáz ember vonult a kormányzati épületek elé az ellen tiltakozva, hogy egyes szabályokon lazítottak a hatóságok, de az éttermeknek, a kávézóknak és a bároknak még mindig zárva kell tartaniuk.

A demonstrálók az intézkedés felülvizsgálatára szólították fel Bojko Boriszov miniszterelnököt, azt kérve, hogy hagyják őket dolgozni, s fizesse ki a kormány a beígért, azonban hónapok óta csúszó kárpótlást az elmaradt bevételeikért.

“Két opciót látunk: az egyik, hogy dolgozunk, a másik, hogy elegendő támogatást kapunk. Nem maradhatunk teljesen bevétel nélkül. Ez sértő” – szögezte le egy 33 éves klubtulajdonos a Reuters brit hírügynökség tudósítója.

Bulgáriában a csökkenő esetszámok nyomán engedélyezték a középiskolák, a bevásárlóközpontok és az edzőtermek februári kinyitását – írja az MTI.

Az éjszakai szórakozóhelyek majd március közepén nyithatnak ki, amennyiben továbbra is alacsony marad az új fertőzöttek száma – közölték a hatóságok.

(Fotó: Georgi Paleykov/NurPhoto)

További híreink

Kim Dzsong Un a nukleáris elrettentés megerősítéséről tanácskozott a munkapárt katonai testületével

Kemény János

Abortuszpárti iskolai oktatást követel az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága

Irányi Dániel

Négy palesztin sérült meg egy izraeli támadásában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen