Miközben a külföldi multik és a különböző összeszerelőüzemek folyamatosan extraprofitra tesznek szert (amiből persze nem fizetéseket emelnek, hanem kiviszik az országból), addig a magyar kézben lévő vendéglátóipari egységek és kisvállalkozások egymás után zárnak be. Végleg. Ennek legfőbb oka, hogy akik túlélték a Covidőrület idején bevezetett lezárásokat, azokat most kivégzik a rezsimegszorítások.
Végleg bezárt az újlipótvárosi Fischer Cukrászda. Az üzlet már vasárnap sem nyitott ki, szombaton írták ki a tulajdonosok, hogy többé nem is fog.
Köszönjük szépen Mindenkinek, aki az elmúlt több mint 50 évben nálunk vásárolt és szeretett minket!
– olvasható az ajtóra ragasztott üzeneten, amit a Telex szúrt ki.
A cukrászda az egyik utolsó azok közül, melyek 50 éve ugyanott, ugyanúgy üzemelnek. Ráadásul a megnyitása óta ugyanaz a család vezette.
A Hollán Ernő utca sarkán álló üzletet 1973 óta pár évvel ezelőttig maga az alapító, Fischer Aurél vezette, a sütemények is mind saját recept alapján készültek. Az egész család képzett cukrászokból állt, a desszertek az üzlet alatti üzemben készültek.
Nem csak a fagylaltjukat dicsérték a helyiek, de olyan sütemények is készültek itt, melyeket egyre kevesebb helyen látni. Ilyen volt az Indiáner és a Tátra-csúcs is. Az utóbbi években már az alapító lánya vezette a helyet.
A X- és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!