1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Ultimátumot kaptak az oltatlan egészségügyi dolgozók – péntek éjfélig oltakoznak, vagy mehetnek

Csütörtökön összehívták és megfenyegették a még oltatlan egészségügyi dolgozókat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban. A dolgozók elmondása szerint Dr. Révész János főigazgató elképesztően lekezelő és megalázó hangnemben beszélt a jelenlévőkkel.
Ahelyett, hogy köszönet mondott volna a több mint egy éve tartó áldozatos és
megfeszített munkáért, közölte, hogy aki péntek éjfélig beoltatja magát az maradhat, aki nem, az hétfőn mehet be leszámolni. Nem számított, hogy valaki több évtizede dolgozik az egészségügyben, sőt az sem, hogy van olyan, akinek csak pár hónapja van hátra a nyugdíjig. Arról nem beszélt azonban a főigazgató, hogy keresnek-e más megoldási lehetőséget azoknak, akik három hullámot is “túléltek” a covid-os betegek közt oltás nélkül. Arról sem beszélt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház, és a hozzá tartozó tagkórházak (mezőkövesdi, szikszói), hogyan fognak megbirkózni a több mint száz egészségügyi dolgozó elküldése után kialakuló létszámhiánnyal.
Ezért a Mi Hazánk Mozgalom az alábbi kérdésekkel fordul Dr. Kásler Miklós miniszterhez:
– Elbírja- e az amúgy is romokban heverő egészségügy, hogy Borsod megyében több mint száz dolgozót elengedjen?
– Dr. Révész János saját hatáskörben, vagy kormányzati utasításra fogja végrehajtani az egészségügyi dolgozók elbocsátását?
– Mennyi haláleset, illetve egészségkárosodás várható a nagymértékben csökkenő létszám következtében tovább növekedő várólisták és elmaradó szűrővizsgálatok miatt?
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy különböző szóbeli ráhatás és fenyegetések után még a jogorvoslati lehetőségektől is megfosztva, azonnali hatállyal, egyoldalúan szüntetik meg a dolgozók munkaviszonyát. Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, hogy bárkire, bármilyen formában ráerőltessék a Covid-oltást, vagy hátrányosan különböztessék meg az oltás, vagy a védettségi igazolvány hiánya miatt. Kiállunk a magukat beoltatni nem akaró egészségügyi dolgozókért és minden munkavállalóért, társadalmi csoportért, akikkel a kormánynak hasonló tervei lesznek a jövőben
-írja közleményében Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

Schiffer András: Igazságot az engedetleneknek!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben