33.3 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldBűnügyGazdaság

13 éves, korábban már rabolt, de most késelt a lány

Letartóztattak egy 13 éves diáklányt, aki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint 2019. december 29. napján egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta 15 éves iskolatársát.

Az ügyészség szerint a lány egy 11,5 cm pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen szúrta meg iskolatársát, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

(index, fotó illusztráció)

További híreink

Szobrot kapott a balta, amivel leverték az usankát

Dunai Tibor

Tömeges alkotmányjogi panaszra szólít a Mi Hazánk a védettségi igazolvány miatt

Kemény János

Párizsi nagykövet lehet Habsburg György

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben