2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

15 éves a szégyen napja

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt zajlott le a Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett ügydöntő népszavazás a kettős állampolgárságról, ahol bár hajszálnyival az igenek győztek, viszont nem érte el a részvétel az 50%-os érvényességi küszöböt, így ez mit sem ért.

Többek között ezért és sok más egyéb miatt tartja a jobboldali, nemzetben gondolkodó közösség a mai napig a szégyen napjának 2004. december 5-ét. Ugyanis a balliberális ellenzék vezetője ebben a pillanatban is minden lényeges tényezőt figyelembe véve ugyanaz a Gyurcsány Ferenc, ki annak idején még kormányfőként folytatott gyűlölethadjáratot azért, hogy a határon túlra rekedt testvéreink ne kaphassanak magyar állampolgárságot. Amint tapasztaljuk, a liberális jellegű, valamint baloldali pártok és véleményvezérei nem szakítottak döntően 2004. december 5-ének szellemiségével.

Az elmúlt években volt, aki összetettebb kérdésnek látta már, bizonyos pártvezetők akár még hibának is nevezték (bocsánatot egyik sem kért), de pusztán pragmatikus okokból. Nem úgy Gyurcsány, ő mind mostanáig teljességgel vállalhatónak tartja akkori véleményét, sőt, a Demokratikus Koalíció élén ugyanúgy célul tűzte ki a határon túli magyarok elleni harcot. Az azóta felnövekvő és színre lépő új liberális politikai generáció sem viszonyul másképpen a kérdéskörhöz, gondoljunk csak az elmúlt idők eseményeire, amikor a Momentum tagjai szlovák és román pártok mellett kampányoltak.

De végeredményben, függetlenül attól, kinek mi volt a szándéka és mi nem, a teljes balliberális tábor idegenkedve közelít a határon túl élőkhöz, immáron nem kivétel ez alól a Jobbik sem, mint már végérvényesen baloldalivá vedlett párt.

A mai napon emlékezzünk erre a gyászos napra, és emlékeztessünk, hazánknak nincs szüksége sem a nemzetellenes baloldalra, de az érdekvezérelt, sok esetben áljobboldali megalkuvásokra sem.

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

Kettős állampolgárként a magyar országgyűlésben? – gondolatok egy évezredes vita margójára

Faragó Dániel

Ezt is megéltük: Jobbikból a DK-ba – nem is akárhogy

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben