35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Jeles napokKárpát-hazaKiemelt

16 évvel ezelőtt árulta el a balliberális oldal a magyarságot

Örökre beleégett minden igaz magyar szívébe 2004. december 5-e, amikor a balliberális oldal uszításának és hazugságainak köszönhetően eredménytelen lett a kettős állampolgárságról szóló népszavazás – olvasható a Mi Hazánk Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A balliberálisok az emberek létbiztonságba vetett hitét támadták tudatosan, azt állították, hogy a Magyarországon élőknek kevesebb lesz a jövedelme, a nyugdíja, ha a határon túli magyarok az állampolgárság birtokában Magyarországra jönnek.

A GYURCSÁNY-KORMÁNY AKKOR AZT HAZUDTA, HOGY 800 EZER HATÁRON TÚLI MAGYAR TELEPÜL MAJD ÁT CSONKAHONBA, S A BALLIBERÁLISOK 23 MILLIÓ ROMÁN MUNKAVÁLLALÓVAL RIOGATTAK. GYURCSÁNY FERENC 16 ÉVVEL EZELŐTTI RÁGALOMHADJÁRATÁNAK RÉSZE VOLT AZ A VALÓTLAN ÁLLÍTÁS IS, HOGY MINDEN EGYES MAGYAR ADÓFIZETŐNEK ÉVENTE 168 EZER FORINTJÁBA KERÜL MAJD, HA SIKERES LESZ A NÉPSZAVAZÁS. EKKOR ISMERHETTE MEG AZ EGÉSZ ORSZÁG BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓT, A BALOLDALI HAZUGSÁGKAMPÁNY PLAKÁTARCAKÉNT, A CSALÁDJÁT A HATÁRON TÚLI MAGYAROKTÓL FÉLTŐ ANYA SZEREPÉBEN

– idézték fel.

A mozgalom szerint igaz, hogy a Fidesz kormányra kerülése után, rögtön lehetővé tette a magyar állampolgárság visszaadását az elszakított területeken élőknek, de sokszor éppen a magyarság érdekeiért legbátrabban kiállók nem kapták vissza őseik állampolgárságát, mert túl radikálisnak számítottak, miközben akár magyargyűlölő cigányok, szerbek, románok, ukránok is megkaphatták a magyar állampolgárságot. A Fidesz mindemellett sokszor csak szavak szintjén áll ki az elszakított magyarság mellett, hiszen például Székelyföldön évek óta sínylődik két ártatlan, koncepciós perben elítélt magyar fiatal a román börtönben, de az Orbán-kormány semmit nem tesz a politikai elítéltek kiszabadítása érdekében.

Közleményükben továbbá hangsúlyozták:

Kárpátalján pedig a hatalom utasítására titkosszolgálati, terrorista módszerekkel félemlítik meg évek óta folyamatosan a helyi magyarságot. Ez mára már odáig fajult, hogy nemcsak anyanyelvüket nem használhatják lassan sehol, és a gyermekek sem tanulhatnak magyar nyelven az iskolában, hanem a kárpátaljai magyarok egyre nagyobb rettegésben élnek.

Az Antall-kormány árulásához hasonlóan, az Orbán-kormány sem vesz tudomást arról, hogy Ukrajna 1991 óta alkotmányos mulasztásban van, hiszen akkor döntött Kárpátalja lakossága arról, hogy önrendelkezést akar, amely minimum területi autonómiát jelent. Amennyiben a Fidesz-kormány ténylegesen a magyarság érdekeit képviselné, és szakítana a megalkuvó politikával, most hivatalosan is felmondaná az ukrán-magyar alapszerződést, s követelné Kárpátalja önrendelkezését – zárta közleményét a Mi Hazánk Mozgalom.

Magyarjelen.hu

További híreink

Macron a határok nélküli Európa összeomlásától és a nacionalizmustól fél

Irányi Dániel

Karácsonyi babonák és jóslatok: mi hoz számunkra szerencsét?

Varga Lilla

Kanadai mintára “Szabadság-konvoj” indul Hollandiában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben