28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

2 millió napelem alatt termelik a tőzegáfonyát

A Góbi sivatag felszínét leginkább végtelen sziklamezők, félsivatagok, kanyonok, „holdbéli” hegységek borítják. Ám ennek a sivatagnak van egy megújuló különlegessége is: a kínai Jincsuan város vidéki övezetében egy óriási napelempark található, amely nemcsak tiszta energiát termel, de tőzegáfonyák termesztésére is alkalmas.

A Góbi sivatagban 2100 hektáron, egy napelemparkban létrehoztak egy speciális szerkezetet, amelybe 2 millió darab napelemet építettek be, amely 670 MW teljesítményre képes. A szerkezet alatt öntözőrendszert alakítottak ki, melyet alkalmassá tettek tőzegáfonya termesztésére.

Új fejlemény a fejlesztésben, hogy a közelmúltban átadtak – 1,3 GW méretben – egy meglévőnél kétszer nagyobb teljesítményű megújuló objektumot. A szerkezetnél 1300 darab Huawei 50 és 70 kW-os invertert használnak.

Fotó: Lajos Levente/ Traditional Solutions Kft.
Forrás: elobolygo.hu

További híreink

Megkezdődött az elnökválasztás Horvátországban

Kiss Albert

Meghalt a férfi, akit szigszalaggal tekertek körbe

Szabó Norbert

Már csaknem 21 ezer fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben