20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföld

A 2020-as amerikai elnökválasztás legnagyobb esélyese Trump

Donald Trumpot tartja a 2020-as amerikai elnökválasztás legnagyobb esélyesének Magyarics Tamás Amerika-szakértő.

Az M1 aktuális csütörtök reggeli műsorában Magyarics Tamás azt mondta, az elnökválasztás kimenetele nagyban függ attól, hogy mi lesz a választási időszak fő kérdése. Gazdasági kérdésekben Trumpot szerinte nehéz megszorítani, és egyébként is nehéz leváltani egy elnököt akkor, ha a gazdaság jó állapotban van.

AZONBAN HA AZ IDENTITÁSKÉRDÉSEK ÉS A BALOLDAL ÁLTAL FAVORIZÁLT TÉMÁK – KÖRNYEZETVÉDELEM, KLÍMAVÁLTOZÁS – KERÜLNEK KÖZÉPPONTBA, AKKOR A DEMOKRATÁKNAK IS JÓ ESÉLYEI LEHETNEK – mondta.

A demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül Michael Bloomberg sikerét a szakértő meglepőnek tartaná, mert a Demokrata Párt általában a hátrányosabb helyzetű emberek bajnokaként lép fel. Így furcsa lenne, ha egy milliárdost választanának a párt elnökjelöltjének – mondta. Magyarics Tamás három kihívót lát esélyesnek a demokraták közül: Joseph Biden volt alelnököt, valamint Bernie Sanderst és Elizabeth Warrent.

A szakértő beszélt az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúját lezáró megállapodásról is, ami szerinte enyhülést hozhat, de nem terjed ki a gazdaság teljes spektrumára. Ebben a kínaiak megígérték, hogy a következő két évben legalább 200 milliárd dollár értékben vásárolnak az amerikaiaktól főleg mezőgazdasági termékeket, élelmiszereket, az amerikaiak pedig 110 milliárd dollár értékű kínai árura csökkentik 2,5 százalékra a behozatali vámot, illetve jegelik a behozatali vámokat az okostelefonokra, játékokra és a ruházati termékekre.

Forrás: M1 – 888.hu

 

További híreink

Jézus magassarkúban egy svéd templom oltárképén

Avar Álmos

Nyomozást rendeltek el Niedermüller kijelentése miatt

Dunai Tibor

Haláleset miatt függetsztették fel a kínai vakcina tesztelését Brazíliában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben