35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

A 45 éves férfit, aki tíz percen belül három helyen próbált rabolni (videó)

Az első bejelentés 2020. július 17-én 9 óra 20 perckor érkezett a rendőrségre. A telefonáló elmondta, a pomázi üzletben egy kapucnis, baseball sapkás férfi a bevételt követelte, ő nem adott, ezért a férfi távozott. Miközben rendőri egységek indultak a címre, menet közben futott be a második, majd a harmadik bejelentés az előzőhöz közeli helyszínen történt fegyveres rablási kísérletekről. Amikor Poór István rendőr törzszászlós 9 óra 30 perckor az utolsó, Vasút utcai tetthelynél megállt és Dakota nevű szolgálati kutyájával kipattant a kocsiból, a közelben lévő tanúk kiabálása és mutogatása alapján meglátta a fekete kabátos, kapucnis férfit. Két perc elegendő volt, hogy utolérje és földre vigye. Míg Dakota egyértelműsítette, hogy nincs esély a menekülésre, a körzeti megbízott 9 óra 32 perckor megbilincselte a támadót. Az időközben sorra érkező rendőri egységek tagjai megkezdték az elsődleges intézkedéseket, biztosították a helyszíneket, a földön heverő, a támadáshoz használt fegyvert és összegyűjtötték a tanúkat. Az aszfalton bilincselt kapucnis támadóhoz hámsérülése miatt mentőt hívtak, majd előállították, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves B. Lajos nem sokkal 9 óra után lépett be egy József Attila utcai üzletbe, ám az alkalmazottól hiába kérte a bevételt, pénz nélkül távozott. Néhány perccel később betért egy lottózóba, fegyverének csövét az alkalmazottra irányította és pénzt követelt. Az eladó segítségért kiabált, mire a támadó megfutamodott. Sérülés nem történt.

Harmadjára egy ruhaüzletbe lépett, ráfogta fegyverét a tulajdonosra és pénzt követelt. Az eladó egy hirtelen mozdulattal megmarkolta a pisztolyt tartó kezet és megpróbálta elvenni támadója fegyverét. Dulakodni kezdtek, ami az utcán folytatódott, miközben a fegyver elsült. A támadó elmenekült, sérülés nem történt. Ezt követően ért a helyszínre Poór törzszászlós és Dakota.

B. Lajost azóta kihallgatták, a gyanúsítás ellen panaszt tett, a vallomástételt megtagadta.

A támadásoknál használt fegyver az elsődleges vélemény alapján gázriasztó pisztoly.

B. Lajos ellen – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását.

További híreink

Új polgármesterrel bővült a Mi Hazánk Mozgalom, Homorúd már a Virradat Programhoz is csatlakozott

Gabay Dorka

Csoportelső a magyar válogatott!

Dunai Tibor

Erkölcsi hanyatlás közepette gazdasági csőd felé halad az FC Barcelona

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben