19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A beoltottak fele tart a harmadik vakcinától

A KutatóCentrum online felmérést készített a koronívírushoz és az oltáshoz való hozáállásról. Az adatfelvételnél a 18 és 64 év közöttieket kérdezték.

A kutatást arra kereste a vélaszt, hogy mennyire bíznak a vakcinában az emberek, melyik koronavírus elleni vakcinát preferálják a leginkább, illetve, hogy egy esetleges 3. dózis felvételéhez hogyan viszonyulnának azok, akiket jelenleg már beoltottak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ idén tavasszal tett közzé egy a vakcinák hatásosságát bemutató, később sokak által bírált összehasonlító táblázatot, amely azt volt hivatott alátámasztani, hogy a különböző vakcinák megbízhatósága között jelentős különbségek vannak. A bemutatott eredmények szerint az ún. keleti vakcinák (Sinopharm, Szputnyik-V) is legalább olyan hatásosak és biztonságosak, mint az ún. nyugatiak, sőt, talán még megbízhatóbbak is.

Oltakozás - info 1.png

A vakcinákba vetett bizalom a Fidesz szavazóinak körében magasabb az átlagnál, a Mi Hazánk támogatói között pedig alacsonyabb.

A koronavírus elleni védőoltások elutasításának fő oka a bizalomhiány: az elutasítók kétharmada azért nem kér oltást, mert nem bízik a Covid elleni vakcinákban, de csupán 3% vallja magát általában oltásellenesnek- írja az index.

Oltakozás - info 4.png

Az elutasítottság az oltások felvételének megoszlásában is megmutatkozik. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok körében az átlagnál jelentősen magasabb a már teljesen beoltottak aránya, az Ellenzéki összefogás szimpatizánsainak átoltottsága átlagosnak tekinthető. A Mi Hazánk Mozgalom híveinek közel kétharmada még egy oltást sem kapott.

A felnőttek oltással kapcsolatos viselkedését árnyalja, hogy úgy tűnik,

egy esetleges 3. adag szükségessége esetén már a jelenleg beoltottak oltakozási hajlandósága is megtörhet:

a jelenleg már beoltottak több mint fele nem biztos benne, hogy beadatná a 3. dózist is, ha szükség lenne rá.

Oltakozás - info 3.png

További híreink

Súlyosították a büntetését C. Bélának, aki tapétavágó késsel akart rabolni

Kiss Albert

Petrás János: Nyugtával dicsérjük a napot

Gabay Dorka

Apa akart lenni a transznemű férfi, de a bíróság szerint jogilag anya a nő

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen