13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

A Brit Munkáspárt új vezetője segíthetett a pedofil Jimmy Saville-nek elkerülni a felelősségre vonást

A Munkáspárt új elnöke, sir Keir Starmer a gyanú szerint 2009-ben segített egy közismert pedofilnak, Jimmy Saville-nek elkerülnie a felelősségre vonást, hogy élete utolsó 3 évét szabadlábon tölthesse el.

Jimmy Saville-t, a “Top of the Pops” házigazdáját, és a Radio 1 DJ műsorvezetőjét 2009-ben letartóztatták. A vádak szerint a férfi kórházi betegeket zaklatott. A kihallgatása során 3 eset merült fel, mikor 16 év alatti lányokat molesztált, köztük egy 5 éves kisgyermeket is.

A rendőrség 4 esetben továbbította az ügyet a Brit Koronaügyészséghez, melynek vezetője akkoriban Keir Starmer volt.

Az ügyészség ezeket az eseteket komolyabb vizsgálatok nélkül ejtette, mivel elmondásuk szerint “nem volt elegendő bizonyíték”.

Savilles halála után aztán “hirtelen” napvilágra kerültek azok a bizonyítékok, melyek alapján elmondható, hogy a férfi legalább 500, 5 és 75 év közötti nőt zaklatott valamilyen formában, ám az esetek többségében Savilles befolyásos barátai – a BBC-nél, illetve az ügyészségnél – segítettek “elsikálni” az ügyeket.

Starmer Saville halála után nyilatkozott a BBC-nek. Állítása szerint az ’50-es években, vagy korábban lehet, hogy történtek “elsikálások”, azonban ez manapság elképzelhetetlen. “Ha úgy érzed, hogy egy gyermeket bántalmaznak, tenni akarsz valamit ellene” – mondta Starmer.

Nos, a szép szavakat sajnos tettek nem támasztják alá, sőt, a gyakorlat éppen az ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot: A brit hatóságok valamiért nem igazán törik magukat, mikor pedofil-hálózatokat kellene felszámolni, de saját koronatanúik védelmét sem viszik túlzásba.

Jelen esetben pedig ismét egy híresség került pedofília gyanújába, mire sir Keir Starmer főügyész még csak vádat sem emelt ellene, egyszerűen futni hagyta. És most ez az ember lett a Brit Munkáspárt vezetője.

(Policalite nyomán)

További híreink

Rekordot döntött az amazonasi erdőírtás

Kiss Albert

Zelenszkij: ha az oroszok népszavazást követelnek, beszüntetjük a tárgyalásokat

Irányi Dániel

A nomádok földje kapta a legjobb filmért járó Oscar-díjat

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben