20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemeltTudomány

A brit oltási tanácsadó testület nem ajánlja az oltást a 15 éven aluli gyerekeknek

Nem ajánlja a koronavírus elleni oltás beadását az egészséges 15 év alatti gyerekeknek a brit oltási tanácsadó testület. Erről még nem hoztak az országban hivatalos döntést – jelentette az ATV Híradó riportja.

Nem támogatja az egészséges 12 és 15 év közötti gyermekek oltását az Egyesült Királyság oltási tanácsadó testülete. Noha a testület azt állítja, a vakcinák működnek és “hatékonyak lehetnek”, mégsem ajánlják a beadását a gyerekeknek.

“Ebben a korosztályban nagyon-nagyon alacsony a súlyos megbetegedések száma. Azoknál fordulhat mégis elő, akiknél valami más egészségügyi probléma is fennáll, nekik ajánljuk, hogy kapják meg az oltást”

– indokolta a döntést a testület egyik tagja, aki hivatását tekintve gyerekorvos.

A brit egészségügyi miniszter kibújva a kérdés alól mindössze annyit közölt, “erről később döntenek”.

Fotó: MTI

További híreink

Gyurcsány Ferenc emberei megszállták a fővárosi cégeket

Avar Álmos

“Idézet vége, ismételje meg a sort” – mondta súgógépről olvasott beszédében Biden

Irányi Dániel

F*ck the police szlogennel és “konzervatív” támogatással indul a seriffi hivatalért a “sátánista főpap”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben