26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A demokraták terrorista államnak nyilvánítanák Oroszországot

Növekszik a nyomás Washingtonon, hogy terrorizmust támogató országnak nyilvánítsa Oroszországot Ha ez megtörténik, akkor Oroszország olyan államokkal kerül így egy kalap alá, mint Szíria, Kuba, Irán és Észak-Korea. Noha mind a törvényhozás, mind Zelenszkij ezt követeli az elnöktől, a Biden-adminisztráció egyelőre ódzkodik a döntés meghozatalától – derül ki a Mandiner cikkéből.

A héten az amerikai szenátus fogadott el erre vonatkozóan egy kétpárti, nem kötelező érvényű javaslatot, valamint a képviselőház is hasonlóra készül, amennyiben a kormány nem tesz eleget a szenátusi indítványnak.

Ha Washington elfogadja a javaslatot, és Oroszország felkerül a terrorizmust támogató országok listájára, az nem csak számára, de a vele üzletelő országok esetében is komoly következményekkel járna. Amint egy állam felkerül a listára, úgy kemény szankciók lépnek életbe vele szemben. Példának okáért

kitiltják az adott országot a fegyverkereskedelemből, megtiltják a gazdasági segítségnyújtást, valamint pénzügyi, jogi és kereskedelmi szigorításokat is bevezetnek.

Az USA zsidó külügyminisztere, Antony Blinken szerint azonban erre semmi szükség, ugyanis

a Moszkva ellen eddig bevezetett szankciók ugyanolyan hatást váltanak ki, mintha terrorizmust támogató államnak nyilvánítanánk Oroszországot.

Meglátása szerint,

ha Oroszországot feltennék erre a bizonyos listára, akkor az „utolsó diplomáciai szálat is elvágnák” a két ország között.

További híreink

A “bátor” bűnöző kisfiút rabolt ki egy késsel

Kiss Albert

Lövöldözés volt az ukrán-magyar határon – videó

Dunai Tibor

Egyedül a Mi Hazánk vette védelmébe az egyházi iskolákat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben