0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A DK az LMBTQ-propaganda mellett a XV. kerületben (is)

– A legsötétebb diktatúrák korszakát idézi az a javaslata, amelyben kezdeményezi, hogy tiltsuk be bizonyos, a sokszínűségre, toleranciára nevelő könyvek használatát a kerületi fenntartású nevelési intézményekben – fogalmaz Cserdiné Németh Angéla, XV. kerületi polgármester.

A Mi Hazánk Mozgalom körlevélben kérte az önkormányzatokat, hogy akadályozzák meg, hogy önkormányzati fenntartású intézményekben a gyerekek LMBTQ-propagandával találkozzanak, a Demokratikus Koalíció polgármestere viszont ezt elutasította.

– Köszönöm a javaslatát, de azt nem áll módomban megvalósítani. Nem csak azért, mert a kirekesztés, megosztás és elnyomás alapjaira épülő politikai szervezete kéri ezt, hanem azért sem, mert semmilyen korlátozást nem tehet abban a politika, hogy egy intézményben milyen könyveket, irodalmat használjon a nevelési programjai során. Természetesen kivétel ez alól, ha emberiség elleni bűnökkel terhelt eszméket kívánnak terjeszteni ezekben az intézményekben – fogalmaz.

– Bízom abban, hogy egyszer az ön politikai szervezete is felismeri: a másféle gondolkodás erőszakos elnyomása nem járható út, ahogy az sem, hogy diktatórikus eszközöket használjunk az Európai Unióban

– zárja gondolatait.

(Fotó: Pesti Srácok)

További híreink

Otthon is alkalmazható kézműves technikákat tanulhatunk a kárpátaljai Nagyberegi Tájház segítségével

Varga Lilla

Magyarország jobban teljesít: immáron 14 településen rossz a levegő minősége

Irányi Dániel

Elhunyt Csurka László színművész

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen