35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

A Fidesz is elkezdte a munkát- néhány héten belül kirúghatják az oltatlanokat

A parlament.hu oldalon már meg is jelent egy rendkívül hosszú törvénytervezet, ami sok más egyéb mellett azt is tartalmazza, hogy június 15-től az állami szférában megválhatnak azoktól a dolgozóktól, akik nem akarják magukat beoltani egyik kísérleti vakcinával sem. 

A javaslat példátlanul gyors, hiszen maga a kormány még meg sem alakult, de úgy tűnik nincs meglepetés:

az oltatlanokat ért hátrányos megkülönböztetés tekintetében kontinuitás fogja jellemezni az új kabinet munkáját.

A benyújtó ennek ellenére a kormány, a csaknem 70 oldalas dokumentumban szó esik földtörvényről, örökségvédelemről, de még postai szolgáltatások szabályozásairól is.

Az állami dolgozókra elrendelt kötelező oltással a 11. rész foglalkozik. Az előzményhez hozzátartozik, hogy a kormány ezt már 2021 októberében elrendelte. Kivételt csak orvosilag indokolt esetben lehetett tenni és várandósság esetén.

Az akkori rendelet úgy szólt, hogy a munkáltató legfeljebb egy évre fizetés nélküli szabadságra küldheti az oltatlan dolgozót. 

A mostani változás amiatt lép életbe, hogy június 15-től megszűnne a vészhelyzet, így a fizetés nélküli szabadságon lévőknek a munkáltató megszüntetheti a munkaviszonyát, ráadásul így

még végkielégítés sem jár.

A munkáltató úgy is dönthet, hogy fenntartja a fizetés nélküli szabadságban lévők státuszát, de ez sem jelent megoldást, mert ezt is csak összesen 1 évig lehet. Év végén ez a határidő is lejár, arról nem is beszélve, hogy a fizetés nélküli szabadság sem jelent semmilyen előnyt az oltatlan alkalmazottaknak.

További híreink

Péter, a szavazatkufár

Faragó Dániel

Mohamed a második legnépszerűbb név az újszülöttek körében

Irányi Dániel

Mi Hazánk- “Kárpótlást az oltások mellékhatásai miatt egészségkárosodást szenvedőknek!”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben