2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BűnügyKiemeltKülföld

A hamisított termékek közegészségügyi veszélyt jelentenek

A koronavírus járvány alatt  a világhálón – egészségügyi célból – eladott hamisított termékek veszélyt jelentenek az egész társdalomra – állapítja meg az Európai Unió hágai székhelyű bűnüldözési szerve, az Europol pénteken kiadott jelentésében.

Catherine de Bolle a hatóság főigazgatója szerint, a hamisított termékek – főként gyógyszerek és fertőtlenítők – nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, így “hamis biztonságérzetet” keltenek a vásárlókban, míg valójában semmifajta védelemmel nem szolgálnak a vírus ellen.

“Nem csak az a fontos, hogy elkapjuk a társadalom bizalmával visszaélő bűnözőket. Kellő információval is el kell látnunk a lakosságot, hogy elejét vegyük a csalásoknak, és további fertőződések kockázatának” – hangsúlyozta a jelentés.

A hamisított termékek egy része már bekerült egészségügyi  hálózatba is, veszélyeztetve ezzel a létfontosságú feladatokat ellátó személyek biztonságát. A bűnözök eddig hatalmas nyereségre tettek szert.

MTI

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben