21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

A hatalomért bármit: az antirasszista DK-nak nincs véleménye egy rasszista támadásról

Tunéziai turistákat vertek Gyurcsány új szövetségesei, de nincs róla véleményük.

Különös dolgokra képes az élet, no meg az elvek feladása a hatalomért. Lényegében minden különbséget és szempontot felülír. A korábbi években elképzelhetetlen jelenet zajlott le ugyanis a Demokratikus Koalíció legutóbbi sajtótájékoztatóján, melyet Gréczy Zsolt tartott.

Tudni kell mindenekelőtt, hogy a jobbikos Szabó Balázs volt a „nagy ellenzéki összefogás” közös jelöltje a IV. kerületben, így semmilyen indokkal nem támasztható alá, ha például Gréczy kikerüli a Szabóval kapcsolatos kényelmetlen kérdéseket.

Márpedig ezt tette.

Ugyanis szembesítették vele, Szabó ellen épp a napokban súlyosbították a vádat, mely arról szólt, hogy még 2016 nyarán társaival belekötött néhány tunéziai turistába, majd meg is verték őket.

A vádirat szerint két társa először sértegette, majd sörösüveggel és kavicsokkal dobálta meg, és végül ököllel verte a szabadságukat Magyarországon töltő fiatalokat. Szabó ezzel az ügyészség látóterébe került: egy évvel később csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat ellene. A napokban érkezett a hír, miszerint a vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztésre súlyosbította a vádat a soron következő, február 5-ei tárgyalás előtt.

Gréczy, miután emlékeztették arra, a jobbikos politikus a DK támogatásával indult a városrészben, így csak van valamiféle véleménye a történtekről, széttárta a karjait.

“Ha van elmarasztaló, jogerős ítélet, akkor majd el fogják dönteni az illetékesek, hogy ezzel mi a feladatuk. Köszönöm!”

S a kör be is zárult. Ahogy manapság divatosan mondani szokás, „megvan a kémia” a Jobbik és a DK között. A gyakorlatban ez úgy néz ki, a Jobbik nem emel szót Gyurcsány nemzetárulása ellen, a 2006-os rendőrterroról sem beszél, hiszen azt leszámítva az „mégiscsak a demokrácia aranykora volt”, cserébe a DK pedig félrenéz egy nyilvánvalóan rasszista indíttatású tettlegesség esetében.

További híreink

Felavatták Bethlen Gábor egész alakos szobrát Marosvásárhelyen

Varga Lilla

Dacia: a legolcsóbb elektromos autó

Kiss Albert

Köszönetüket fejezték ki a Continental dolgozói a Mi Hazánknak

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen