14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A kínai elnökről készült portrékat égettek Indiában a héten megölt katonák temetésén

Hszi Csin-ping kínai elnökről készült portrékat égettek csütörtökön Indiában, Kanpur városában pedig egyenesen az elföldelését rendezték meg a keddi kínai határincidensben életüket vesztett indiai katonák temetésén – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Nacionalista csoportok – amelyek kötődnek Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista Indiai Néppártjához, a Bháratíja Dzsanata Párthoz – kínai termékek vásárlásának bojkottjára szólítottak fel, továbbá a kínai cégekkel kötött állami szerződések felbontására. Surat városában több tüntető egy kínai gyártmányú tévét a földhöz vágott és megtaposott.

Kanpur városában megformázták a kínai elnököt életnagyságban és eltemették, másutt kínai zászlót is égettek és Kína ellenes jelmondatokat skandáltak.

Kedden kínai és indiai katonák vasdorongokkal és botokkal estek egymásnak egy határszakaszon. Húsz indiai katona meghalt, Kína nem közölte veszteségét. Újdelhi és Peking azonnal tárgyalni kezdtek a történtekről, és bár kölcsönösen egymást hibáztatják, megállapodtak abban, hogy nem engedik eszkalálódni a helyzetet, és lépéseket tesznek a béke biztosításáért a közös határon. Indiai és kínai katonatisztek csütörtökön is tárgyaltak a feszültség enyhítése végett.

Forrás MTI, Fotó: Manis Szvarup / MTI

További híreink

Több tízezer jégkori sziklafestményt találtak az őserdő mélyén Kolumbiában

Varga Lilla

Kormányinfó: engedélyezik a 12 év fölöttiek beoltását, jön az újabb nemzeti konzultáció

Irányi Dániel

Külföldi antifasiszták provokáltak Szlovéniában egy tüntetésen

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben