17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt

A koronavíruson akartak nyerészkedni a vecsési csalók

Egy vállalkozás csaknem tizenötezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón és közösségi oldalon, ezért a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

A tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a járványveszély miatt aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében.
A hatósági ellenőrök kedden végeztek helyszíni ellenőrzést Vecsésen, a molinó azonban akkorra már eltűnt. Mivel a szakemberek a közösségi oldalon közzétett bejegyzést lementették, annak alapján a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul. A hatályos szabályozás szerint az eljárás akár többszázezer forintos bírság kiszabásával is zárulhat.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára korábban jelezte: a tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszély miatt aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében. A minisztérium továbbra is fokozott figyelemmel kíséri a hasonló jelenségeket, indokolt esetben haladéktalan intézkedésekkel védi a magyar családokat, vásárlókat – olvasható a közleményben.

 

Forrás: PS

További híreink

Kivonná Magyarországot a strasbourgi bíróság fennhatósága alól a Mi Hazánk

Szabó Norbert

Harcba hív az “afrofóbia” ellen az Európai Unió

Irányi Dániel

A HVIM reagálása a Partizánt ért Facebook-korlátozásra

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen